READING

1,5 mil. de dolari pentru lupta împotriva poluării...

1,5 mil. de dolari pentru lupta împotriva poluării cu plastic a oceanelor

După ce anul trecut a creat o mișcare globală prin inițiativa Run for the Oceans, unind aproape un milion de alergători în întreaga lume și adunând un milion de dolari pentru partenerul Parley For The Oceans, adidas anunță acum o nouă etapă a mișcării globale de luptă împotriva poluării cu plastic a oceanelor. Noua etapă începe de Ziua Mondială a Oceanelor, pe 8 iunie 2010 și își propune să contribuie  cu 1,5 milioane de dolari. Campania din acest an va uni mai mulți alergători în mai multe locuri,  care vor alerga pentru oceane, cu obiectivul de a strânge cei 1,5 milioane de dolari.

Pentru fiecare kilometru alergat între 8 și 16 iunie, adidas va dona 1 dolar  programelor Parley Ocean School, fiecare dolar urmând să fie folosit în următoarea fază a parteneriatului prin dezvoltarea și lansarea platformei tinerilor activiști Parley.

Până în prezent, fondurile strânse au contribuit la educarea și încurajarea a 100.000 de tineri și a familiilor acestora, care trăiesc în zonele de coastă afectate de poluarea cu plastic, să acţioneze făcând parte din Programul Parley Ocean School. Doar în 2018, parteneriatul a făcut posibilă confecționarea a cinci milioane de perechi de pantofi din plastic reciclat din oceane.

Cu scopul de a implica mai mulți tineri decât oricând și de a inspira schimbări de comportament pe termen îndelungat, platforma va găzdui un curriculum digital care să le ofere elevilor abilitățile, instrumentele și cunoștințele necesare pentru a proteja oceanele planetei. De asemenea, va acționa ca un spațiu digital în care tinerii se pot uni, pot împărtăși idei și pot avea acces la evenimente, mentori și instrumente. Înscrierile pentru platforma digitală a tinerilor activiști Parley vor începe în data de 8 iunie, odată cu Ziua Mondială a Oceanelor, cu scopul de a face cât mai cunoscut Programul Parley Ocean School la nivel mondial.

Anul acesta, pentru gama Parley 2019, compania va produce un număr record de 11 milioane de perechi de pantofi folosind deșeuri de plastic marin prelucrate.

În fiecare minut, cantitatea echivalentă cu încărcătura  unui camion plin cu deșeuri de plastic ajunge în oceanele noastre, iar până în 2050, acest lucru ar putea însemna că în oceanele lumii ar putea exista mai mult material plastic decât pești.” – Alberto Uncini Manganelli, General Manager, adidas Running.

”În 2016, am creat primele produse pentru performanţă confecţionate din plastic reciclat din ocean și am continuat să producem șase milioane de perechi de pantofi adidas x Parley până în 2018. Anul acesta ne-am setat obiectivul de a realiza 11 milioane de perechi, interceptând cantități mari de plastic înainte de a intra în oceane. Ne-am angajat de asemenea să folosim pentru produsele noastre doar poliester 100% reciclat până în anul 2024,” a mai precizat Manganelli.

Prin parteneriatul lor, adidas și Parley au interceptat cantități mari de deșeuri din medii marine și comunități de coastă, transformând Ocean Plastic® în articole sportive începând cu anul 2015. În paralel cu Run for the Oceans 2019, adidas lansează colecția Alphabounce+ Parley și o gamă completă de noi articole de îmbrăcăminte sport.

Gama este fabricată din deșeuri de plastic prelucrate, fără a compromite performanța. Parley Pro-Dye, cu efectul estetic suplimentar de a crea un imprimeu unic pentru fiecare piesă confecționată, a fost de asemenea utilizat în procesul de fabricație. Alphabounce+ Parley este creat pentru susținere maximă și confort, cu forma special creată în acest scop, cu un sistem ferm de prindere a şireturilor a  și o potrivire optimizată pe picior. Îmbrăcămintea sustenabilă include șorturile pentru bărbați Parley 4KRFT Shorts și colanții pentru femei Parley Believe This Tight, ambele realizate din cel puțin 75% deșeuri din plastic reciclat.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.