READING

2025: toate hainele Zara vor fi din materiale sust...

2025: toate hainele Zara vor fi din materiale sustenabile sau reciclate

Grupul spaniol Inditex promite ca, până în 2025, toate produsele celor 8 branduri din portofoliu  să fie făcute exclusiv din materiale sustenabile sau reciclate, fie că este vorba de bumbac, fie de amestec de fibre sau de poliester. Anunțul a fost făcut, recent, de Pablo Isla, președintele executiv al grupului Inditex, cel mai mare mare retailer de fashion din lume, și acesta este doar unul din planurile ambițioase de viitor ale companiei.

Pablo Isla, președinte executiv, Inditex

Până în 2020, Inditex se angajează să renunțe la pungile de plastic, obiectiv deja atins de Zara, Zara Home, Massimo Dutti și Uterqüe și, până în 2023, toate pungile de unică folosință vor fi complet scoase de la vânzare. În 2018, doar 18% dintre pungile folosite de grup au fost din plastic.

80% din sursele de energie folosite în activitățile curente al grupului (magazine, centre logistice și birouri) vor fi regenerabile.

Numărul de articole de îmbrăcăminte din colecția Join Life, care a crescut cu 85% anul trecut (136 de milioane de piese vestimentare) se va dubla în 2019 și acestea vor reprezenta peste 25% din totalul hainelor vândute de companie în 2020.

Vâzările totale ale grupului s-au ridicat la 26,15 miliarde de euro în 2018, cu creșteri în toate regiunile, precum și pe online, acest canal reprezentând 12% din totalul vânzărilor. Profitul net al grupului este de 3,44 miliarde de euro.

Din grupul Inditex fac parte Zara, Zara Home, Pull&Bear, Massimo Dutti, Berska, Stradivarius, Oysho și Uterqűe.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.