A murit fondatorul Casei Givenchy

Designerul Hubert de Givenchy, fondator al casei de modă care-i poartă numele, a murit sâmbătă, 10 martie anul acesta, la vârsta de 91 de ani.

Hubert de Givenchy

Devenit faimos în întreaga lume pentru designul celebrei ”little black dress” purtate în scena de deschidere a filmului Breakfast at Tiffany’s de către Audrey Hepburn, actriță de care l-a legat o prietenie de 40 de ani, Hubert de Givency a fost unul dintre cei mai eleganți designeri francezi, creator al unui stil distinct și fondator al unuia dintre cele mai de succes branduri de lux din istoria modei.

Născut în Beauvais, în Nordul Franței, în 1927, Hubert James Taffin de Givenchy a ajuns în Paris la vârsta de 17 ani pentru a-și începe ucenicia la o casă de modă de lux, în paralel cu continuarea studiilor. În 1946 s-a mutat la Robert Piguet și, un an mai târziu, la Lucien Lelong și, tot în 1947, la Elsa Schiaparelli unde, în scurt timp, a devenit director artistic.

În 1952 a fondat Givenchy și pentru prima colecție a prezentat ”Separates”, o serie de ținute alcătuite din bluze elegante și fuste care mixau liniile arhitecturale cu simplitaea materialelor, abordare care avea să-i aducă depotrivă succesul și notorietatea.

În vara anului 1953 a întâlnit-o pe Audrey Hepburn, cea care, în 1957, avea să devină imaginea primului parfum Givenchy, L’Interdit, dedicat acesteia.

În 1969 a creat prima sa linie ready to wear pentru bărbați, “Givenchy Gentleman”.

În 1995, s-a retras de la conducerea casei Givenchy, cumpărată de LVMH în 1988.

Foto: LVMH © Victor Skrebneski

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.