READING

Achiziție: compania franceză Lectra cumpără Retvie...

Achiziție: compania franceză Lectra cumpără Retviews

Lectra cumpără integral compania belgiană Retviews, cele două companii având o viziune comună în ceea ce privește inovația în industria modei.

Fondată în 2017, Retviews a dezvoltat o soluție tehnologică care le permite brandurilor de fashion să analizeze date din piață în timp real pentru a-și putea ajusta volumul vânzărilor și al marjelor. În prezent, peste 30 de branduri de fashion folosesc Retviews în Franța și în Belgia.

Prima parte a achiziției implică transferul a 70% din acțiuni contra sumei de 8 milioane de euro, urmând ca restul capitalului și dreptul de vot să fie transferate eșalonat: în iulie 2020, iulie 2021 și iulie 2022 contra unor sume care vor reprezenta de 0,9 ori veniturile aferente anului 2020, de 0,7 ori cele din 2021 și de 0,5 ori cele din 2022.

Achiziția este finanțată din fondurile Lectra, fără a implica vreun credit bancar.

Fondată în 1973, specializată în dezvoltarea de soluții tehnologice, software și hardware, pentru companii din industria modei, auto și a mobilei, Lectra are în prezent 32 de filiale în toată lumea și clienți în peste 100 de țări. Compania are peste 1.700 de angajați și o cifră de afaceri de 333 de milioane de dolari în 2018.

Recent, Lectra a lansat o nouă versiune, îmbunătățită, a celei mai utilizate soluții tehnologice din industria textilelor, în materie de tipare și prototipuri 2D/3D, Modaris. Mai multe detalii despre această soluție, aici.

Spread the love

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.