READING

Actrița Emma Watson, în Consiliul Director al grup...

Actrița Emma Watson, în Consiliul Director al grupului Kering

Acționarii grupului francez din industria luxului Kering, proprietar al mai multor branduri printre care Gucci, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent și Balenciaga, au aprobat includerea actriței și activistei de mediu și pentru egalitate de gen Emma Watson în Consiliul Director al grupului.

Concomitent, Kering a anunțat că din consiliul director fac parte și Jean Liu, președinte al Didi Chuxing (Uber-ul chinezesc) și Tidjane Thiam, fost CEO al Credit Suisse. Acesta din urmă va fi și președinte al comitetului de audit, iar Watson va conduce comitetul de sustenabilitate al grupului.

Actrița britanică Emma Watson este absolventă de Literatură Engleză la Brown University și în 2014 a fost numită UN WOMEN Global Goodwill Ambassador. Ea a lansat inițiativa pentru egalitate de gen HeForShe și se numără printre primele voci din spațiul public care au început să militeze pentru sustenabilitate în modă. Este, de asemenea, promotoare a aplicației de mobile Good On You, care le permite utilizatorilor să verifice cât de sustenabile sunt hainele pe care le cumpără.

Numirea Emmei Watson este considerată o încercare a grupului francez de a suplini pierderea brandului Stella McCartney, considerat unul dintre cele mai sustenabile branduri de lux din lume. Cu doi an urmă, Stella McCartney a răscumpărat de la Kering brandul eponim, apoi s-a alăturat grupului competitor LVMH

La sfârșitul anului 2019, Kering avea peste 38.000 de angajați în întreaga lume și încasări totale de peste 15,9 miliarde de euro.

Foto: Kering

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.