READING

Alexandra Popescu-York, cu încă o colecție pe scen...

Alexandra Popescu-York, cu încă o colecție pe scena Couture Fashion Week

Designerul Alexandra Popescu-York își va prezenta pe 10 februarie noua colecție ”Magnetic”, în cadrul celei de-a 27-a ediții Couture Fashion Week, la New York. Acesta este sezonul cu numărul nouă, consectiv, când creatoarea de modă de origine română, stabilită la New York, ia parte la acest eveniment.

Este singurul artist – desginer din lume care, până la ora actuală, și-a prezentat la un astfel de eveniment simultan, atât o colecție de modă couture, cât și o expoziție de pictură.

”Industria modei vrea doar să vândă cantități imense, pentru a avea profituri mari. Și în marile companii sunt angajate persoane în funcții de designer și creative director care nu au nicio legătură cu moda, educație sau simț artistic… Iar eu vreau să amintesc tuturor că autenticitatea există și că putem să ne alegem lucruri deosebite. Nu “fast fashion”, ci “high fashion”, este deviza Alexandrei Popescu-York.

”Autenticitatea este din ce în ce mai rar întâlnită în întreaga lume a modei” – Alexandra Popescu-York.

”Multe companii fac pe bandă rulantă mii și milioane de uniforme, iar consumatorul de rând este încântat de prețurile mici pe care le au aceste lucruri, care nu îl evidențiază cu nimic de ceilalți consumatori ai acelui brand”, explică creatoarea.

Cine este Alexandra Popescu -York?

După ce a lucrat în mai multe firme pe postul de head designer din Europa și America, a pus bazesle propriului business, Alexandra Art&Design. Este invitată să prezinte în cadrul Fashion Week la New York și, de aproape zece ani, creează colecții cu impact artistic și social. Obișnuiește să își construiască tiparele direct pe manechin și nu pe masa de croit, cum o fac alți designeri. De-a lungul timpului a creat rochii fără cusături laterale, cu sute de împletituri și foarte rar, recunoaște că folosește tiparul clasic. De multe ori pictează pe material, brodează sau modifică total textura prin suprapuneri.

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat desginul vestimentar și arta plastiă la Universitatea de Arte din București.

Stabilită de peste zece ani în America, ea are un palmares impresionant de expoziții și show-uri de modă pe plan național și internațional.

A fost inclusă în prezentarea ”Cei mai buni designeri al Couture Fashion Week”, în 2016, iar picturile sale au fost incluse în expoziția de artă la 70 de ani de aniversare a Națiunilor Unite în New York.

Alexandra Popescu – York, la Couture Fashion Week în 2016

Couture Fashion Week are loc în perioada 9-10 februarie 2018. Evenimentul a fost lansat în 2005 de Andres Aquino și prezintă o serie de prezentări de modă couture și de lux în New York și alte orașe selectate.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.