READING

Angela Crețu este noul CEO Avon la nivel global

Angela Crețu este noul CEO Avon la nivel global

Angela Crețu preia de la începutul acestui an funcția de CEO al Avon. Din noua poziție, este responsabilă de întreg businessul Avon din afara Americii Latine și de brandul Avon la nivel global.

Născută în România, Angela Crețu are peste 20 de ani de experiență în Avon, cea mai recentă poziție ocupată de ea în companie fiind cea de Group Vice President și General Manager pentru Europa Centrală, responsabilă de coordonarea a 18 țări. După câțiva ani în alte industrii, Angela și-a început cariera în industria de cosmetice, în Avon, în vânzări, iar după câțiva ani a făcut parte din echipa care a lansat Avon în Serbia și Muntenegru. Au urmat apoi, în cariera sa, funcții ca General Manager al Avon România, Vicepresident Global Business Innovation la New York și Group Vicepresident în trei din șase regiuni ale portofoliului global Avon. Este absolventă a Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Numirea în funcția de CEO al Avon vine în contextul prezentării noii echipe de top management, odată cu finalizarea procesului de achiziție a Avon de către grupul brazilian Natura &Co.

Joao Paulo Ferreira preia funcția de CEO al Natura &Co pentru America Latină, David Boynton rămâne la cârma The Body Shop, iar Michael O’Keeffe rămâne CEO al Aesop.

La aproape doi ani de la preluarea mandatului, Jan Zijderveld a părăsit funcția de CEO al Avon, funcția urmând să fie preluată de Roberto Marques, președinte executiv al Natura & Co.

Originar din Olanda, Jan Zijderveld a preluat conducerea Avon în febuarie 2018 după o carieră de 30 de ani în cadrul Unilever și, pe parcursul ultimilor doi ani, s-a ocupat de procesul de reorganizare și vânzare a businessului Avon.

Prin intrarea în grupul de companii compus din Natura, The Body Shop și Aesop, Avon devine parte din al patrulea cel mai mare producător exclusiv de cosmetice din lume. Cu încasări anuale de peste 10 miliarde de dolari, 6,3 milioane de reprezentanți și consultanți și 3.200 de magazine, grupul este prezent în peste 100 de țări ale lumii.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.