Articole sportive din PET-uri reciclate

Kaufland lansează prima linie de haine din România confecționate din PET-uri reciclate și deșeuri din material plastic, plase de pescuit sau din bumbac organic certificat GOTS. Linia face parte din gama Newletics și cuprinde articole sportive pentru bărbați și femei. Poliesterul din care sunt fabricate hainele este certificat Global Recycle Standard (GRS). În fabricarea  acestora sunt folosite între 10 (pentru un tricou) și 15-20 de PET-uri reciclate (pentru colanți). PET-urile sunt colectate din oceane, curățate, tocate, topite și apoi trase pe fir.

Pentru realizarea unui tricou sport din poliester reciclat sunt necesare circa 10 PET-uri. Care este, mai exact, procesul de producție? Se colectează deșeurile din oceane, în prealabil, se îndepărtează etichetele și capacele, apoi se compactează sticlele, după care se deshidratează și se polimerizează. Se obțin granulele din PET și mai apoi firul din PET, din care se produc articolele textile.

Noua gamă conține tricouri, jachete, pantaloni scurți, colanți, bustiere și pantofi sport, disponibile în culorile kaki, roz, până la negru, culori obținute din vopsele naturale.

Ambalajul este, de asemenea, sustenabil, pentru confecționarea lui fiind utilizată hârtie reciclată și o cantitate redusă de cerneală.

”Ne-am propus ca în următorii ani să producem din fibre sintetice obținute prin reciclare 10% dintre articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte”, a declarat Valer Hancaș, Director Corporate Affairs şi Comunicare  la Kaufland România.

Lansarea noii game este parte din strategia la nivel de grup, REset Plastic, care abordează integral problematica plasticului. În cadrul secțiunii REduce, grupul are ca scop economisirea plasticului în procesele interne. De asemenea, REdesign are sarcina de a concepe ambalaje reciclabile cu conținut redus de plastic. La secțiunea Recycle, grupul Schwarz dezvoltă sisteme de colectare, sortare și reciclare, pentru a închide circuitele de deșeuri ce pot fi valorificate. REmove se ocupă cu opțiunile de înlăturare a plasticului din mediul înconjurător, iar la secțiunea REsearch, grupul investește în cercetare și dezvoltare pentru a găsi soluții viabile pentru evitarea utilizării plasticului.

Prin lansarea noii game de îmbrăcăminte sustenabilă, Kaufland se alătură și campaniei Detox 2020, dezvoltată de organizația Greenpeace la nivel mondial pentru a reduce cantitatea de plastic din ambalaje și a accelera conversia la bumbacul organic certificat GOTS.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.