READING

Aveți haine de donat? Mergeți la The Empty Shop

Aveți haine de donat? Mergeți la The Empty Shop

Nu știți ce să faceți hainele pe care nu le mai purtați? Mergeți în Promenada, unde pentru al doilea an consecutiv, The Empty Shop vă așteptă cu rafturile gata să fie umplute între 24 aprilie și 19 mai.

Acest spațiu va fi deschis tuturor celor care doresc să doneze haine și să facă o faptă bună până în ziua de 19 mai. Noi toți suntem obișnuiți să mergem în mall-uri pentru a face cumpărături. Cum ar fi să îi facem pe oameni să meargă la mall și pentru a dona? Ne dorim să inspirăm oamenii să adopte obiceiuri noi, venind în întâmpinarea lor cu o metodă simplă de a contribui pentru comunitate. Venind la Promenada pentru cumpărături, noi vă dăm ocazia perfectă să faceți o faptă bună. Așadar, Promenada lansează provocarea de a umple cu haine rafturile unui magazin gol, pentru a doua oară”, spune Ana Maria Leca, Manager General al Promenada Mall.

Anul trecut 73 de tone de articole vestimentare de la peste 10.000 de donatori din toată țara au ajuns la 28.000 de persoane din zone sărace, cu risc de abandon școlar, din 12 județe.  

A doua ediție  a campaniei ”The Empty Shop” este inițiată de Promenada Mall, în parteneriat cu Unilever (OMO, Cocolino) și Crucea Roșie Română.

Partenerul campaniei, Unilever, se va ocupa de spălarea, împrospătarea și igienizarea hainelor cu OMO și Coccolino, în timp ce Crucea Roșie Română va fi puntea de legătură cu beneficiarii. Organizația se va ocupa de identificarea și selectarea familiilor din zonele sărace, precum și de livrarea hainelor către beneficiari. În funcție de cantitatea de haine colectate, numărul județelor vizate poate fi extins.

România se numără printre țările cu cele mai ridicate rate ale sărăciei din Europa, peste 35,7% dintre români fiind afectați de acest flagel (conform datelor Eurostat). În același timp, tot România are și cel mai ridicat nivel de copii săraci de pe continent, procentul fiind direct legat de o rată de abandon școlar  de 18%. Lipsa hainelor se află printre motivele care îi împiedică pe copiii din comunitățile sărace să meargă la școală.

Un rezumat al campaniei de anul trecut, aici.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.