READING

Avon România vinde centrul de distribuție din Chia...

Avon România vinde centrul de distribuție din Chiajna

Avon România a decis să vândă centrul de distribuție deținut în localitatea Chiajna în cadrul unui contract de tip sale & lease back și anunță, astfel, demararea procedurii de selecție a unui cumpărător pentru această proprietate. Compania urmează să încheie un contract de închiriere pe un termen de 10 ani cu viitorul cumpărător.

Vânzarea va include centrul de distribuție al Avon Cosmetics, cu o suprafață de peste 11.000 mp, la care se adaugă întreaga platformă pe care acesta este construit, cu o suprafață totală de aproape 45.000 mp. Platforma logistică are un potențial de dezvoltare și de construcție de spații logistice de încă 20.000 mp.

De ce apelează Avon la această operațiune de sale & lease back? Deciza are legătură cu optimizarea și îmbunătățirea operațiunilor financiare, iar contractul de închiriere cu durata de 10 ani, la care se adaugă opțiunea de reînnoire după acest interval, este menit să asigure continuarea fără sincope a operațiunilor curente.

Andreea Moldovan, General Manager, AVON SEE

În ecosistemul internațional Avon, operațiunile din România sunt un model de bune practici, începând de la strategia de piață și până la rezultatele operaționale. Prin această decizie optimizăm business-ul pe plan local și continuăm să consolidăm stratega globală OPEN UP, prin care ne propunem să nu blocăm resurse în mijloace fixe, ci să le îndreptăm spre o creștere accelerată. Singura diferență în urma vânzării platformei de distribuție va fi proprietarul spațiului în care ne desfășurăm activitatea. Noi ne vom continua operațiunile din Chiajna cu ajutorul echipei noastre formate din peste 350 de persoane care ne ajută să deservim întreaga comunitate de Reprezentanți,” declară Andreea Moldovan, General Manager, AVON SEE.

În acest proces, Avon Cosmetics este asistată de compania de consultanță imobiliară Jones Lang LaSalle.

Procedura a fost demarată la începutul lunii iunie, iar compania estimează că va concluziona tranzacția până la finalul lunii septembrie 2019.

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.