READING

BASF dezvoltă formule cosmetice anti-poluare

BASF dezvoltă formule cosmetice anti-poluare

BASF anunță că dezvoltă noi formule pentru protecția pielii împotriva factorilor poluanți din mediu. Dr. Annette Mehling, Senior Manager Skin Sciences, spune că echipele BASF doresc să ajute producătorii de cosmetice să dezvolte produse de îngrijire a pielii care pot demonstra că protejează pielea împotriva particulelor poluante. Astfel, compania a dezvoltat o serie de noi metode de testare care permit evaluarea științifică a eficacității diferitelor ingrediente și formule cosmetice.

Analizele sistematice vizează patru mecanisme esențiale de acțiune: anti-aderare, înlăturare, anti-pătrundere și curățare, împotriva impactului negativ al particulelor poluante asupra sănătății pielii.

Anti-aderarea și înlăturarea: țin particulele poluante la distanță

Menținerea particulelor (Particulate Matter – PM) la distanță de piele este o linie principală de apărare împotriva efectelor negative provocate de poluare. Pentru a traduce acest punct de plecare în produse eficiente de îngrijire a pielii, BASF a conceput o nouă metodă de testare in vivo, standardizată, care evaluează capacitatea ingredientelor tipice sau a formulărilor de a reduce aderența particulelor și / sau de a îmbunătăți capacitatea de îndepărtare a acestora de pe pielea pre-tratată (cu alte cuvinte, clătirea). Alegerea polimerilor, emolienților și emulgatorilor din formule influențează semnificativ acești doi parametri. De exemplu, 11 din cei 15 polimeri testați au dovedit că reduc aderența PM, în comparație cu pielea poluată netratată. În schimb, numeroși emolienți și emulgatori pot crește aderența. Cele mai bune rezultate au fost obținute folosind un emolient volatil pe bază de hidrocarburi, la concentrații scăzute. Pentru emulgatori, variantele pe bază de zahăr au avut cel mai bun rezultat.

Anti-pătrundere: construirea unui strat de protecție pentru piele

Deși particulele în sine nu sunt absorbite prin pielea intactă, ele pot fi acoperite cu substanțe nocive, iar acestea din urmă pot intra în piele. Astfel, pentru a menține pielea sănătoasă, reducerea penetrării substanțelor nocive în straturile mai adânci ale pielii poate fi utilă. Într-o a doua abordare, a fost dezvoltat un model de permeabilitate in vitro, care simulează pătrunderea poluanților prin piele, pentru a testa și identifica ingrediente care ajută la formarea unui strat protector. Selectarea polimerilor potriviți joacă un rol cheie în ceea ce privește efectul anti-pătrundere, deoarece nivelurile de penetrare au variat semnificativ între polimerii testați.

Curățarea: îndepărtarea activă a particulelor poluante

Fiind expusă la o mare varietate de poluanți de mediu pe tot parcursul zilei, îndepărtarea temeinică a particulelor rămase pe piele este importantă. Folosind o matrice de colagen ca un substitut al pielii, s-a dezvoltat un test in vitro care a permis evaluarea performanțelor de curățare a ingredientelor și formulărilor de pe pielea poluată. Cu accent pe uleiurile de curățare, analiza a unsprezece emolienți a arătat că performanța de curățare este corelată direct cu parametrii fizico-chimici: cele mai bune rezultate au fost obținute cu emolienții care au o valoare de răspândire ridicată și vâscozitate scăzută.

Formule de îngrijire a pielii cu efecte dovedite anti-poluare

Cercetătorii BASF au încorporat cele mai performante ingrediente pentru cele patru mecanisme de apărare, cu efecte anti-poluare, în noi formule de îngrijire a pielii. Pe parcursul dezvoltării acestora, echipa a optimizat și alte atribute, cum ar fi proprietățile senzoriale sau beneficiile percepute de consumatori, printre care hidratarea sau catifelarea pielii. În general, aceste formule au depășit semnificativ produsele disponibile pe piață care susțin că au efecte anti-poluare.

Foto: andreas160578 / Pixabay

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.