Boohoo cumpără Debenhams

Retailerul online de modă Boohoo a confirmat cumpărarea Debenhams contra sumei de 55 de milioane de lire sterline, anunță The Fashion Network. Noul proprietar preia brandul și site-ul Debenhams, nu și cele peste 100 de magazine și nici cei aprope 12.000 de angajați. 

În acest context, toate magazinele Debenhams urmează să fie închise.

Debenhams se confruntă de ani de zile cu scăderea profitului şi creşterea datoriilor, iar poziţia companiei s-a deteriorat în timpul pandemiei de Covid-19. În aprilie anul trecut, Debenhams a intrat în administrare specială, pentru a doua oară într-un an, pentru a proteja afacerea de acţiunile în justiţie introduse de creditori, după ce instituirea măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei a forţat compania să-şi închidă magazinele din Marea Britanie, iar în decembrie a intrat în lichidare, după eşecul negocierilor cu JD Sports.

Debenhams urmează să se relanseze pe platforma de e-commerce a Boohoo pe parcursul acestui an. Brandurile proprii Debenhams (Maine, Mantaray, Principles și Faith) vor fi integrate în portofoliul de bază Boohoo.

Foto: Debenhams

Spread the love

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.