READING

Bucharest Fashion Film Festival – exclusiv o...

Bucharest Fashion Film Festival – exclusiv online, în noiembrie

Programat inițial să aibă loc în aprilie și amânat din cauza pandemiei, Bucharest Fashion Film Festival revine într-un format exclusiv online în perioada 6-11 noiembrie 2020.

Ajuns la a patra ediție, BFF este primul eveniment din România plasat la intersecția dintre fashion, film și advertising. Anul acesta, se va desfășura pe site-ul festivalului, dar și pe platforma TIFF Unlimited. Documentarul Martin Margiela In His Own Words (2019), portretul unic al celui mai mare mit din istoria modei și The Disappearance of My Mother (2019), povestea captivantă a unei mame, top model internațional în anii ‘60 și muză pentru Salvador Dali și Andy Warhol, sunt primele titluri anunțate.

“Este foarte important pentru noi să transmitem conținut de calitate, dar în același timp să-l adaptăm într-o formă cât mai plăcută și accesibilă celor care ne urmăresc. Primul pas a fost dezvoltarea site-ului oficial al festivalului, care va include întreaga selecție de scurtmetraje și va avea în focus comunitatea din jurul evenimentului. Mai apoi, pentru lungmetraje, ne-am dorit să lucrăm cu o platformă de streaming deja existentă și am ales TIFF Unlimited. Am făcut asta pentru că ne-am dorit flexibilitate în ceea ce privește timpul de vizionare a filmelor“, a menționat Ioana Diaconu, co-fondatoare Bucharest Fashion Film Festival.

Programul va include în continuare secțiunea competiţională în cadrul căreia sunt premiate cele mai bune filme de modă locale și internaționale. De asemenea, programul festivalului are în componență filme cult, documentare despre personaje marcante din istoria modei și dezbateri susținute de profesioniști din sfera locală și internațională. Lor li se adaugă noi secțiuni, un podcast, dar și un masterclass despre cum va evolua industria filmului de modă.

“Începând cu această ediție, Bucharest Fashion Film Festival introduce secțiunea Dressing the Cinema, care va prezenta o selecție de filme clasice și cult, prin care se urmărește o explorare a costumului ca instrument în construcția personajelor și ca limbaj vizual în prezentarea firului narativ. Anual, acestea vor fi coagulate sub o umbrelă tematică”, a menționat Mădălina Cozmeanu, co-fondatoare Bucharest Fashion Film Festival.

Camp, tema de anul acesta, este un concept teoretizat pentru prima dată  în 1964 de criticul american Susan Sontag, prin care aceasta înțelegea un anumit mod de a vedea lumea ca un fenomen estetic. Esența camp-ului stă într-o înclinație către nenatural, către stilizare și exagerare.

Odată cu cea de-a patra ediție, Bucharest Fashion Film Festival lansează un podcast care va avea la bază un eseu personal sau o scriere ficțională și un soundscape, comisionate unor artiști români. Astfel, conținutul va fi construit cu ajutorul unor observații antropologice împletite cu câte o instalație audio. Podcastul va continua cu o serie de episoade ce vor include materiale adaptate noilor teme urmărite în fiecare ediție a festivalului, însă își va păstra același format.

O noutate a BFFF 2020 este și Dressing the Body, o secțiune anuală ce constă într-un program curatoriat de scurtmetraje, atât de ficțiune cât și documentare, care propune o explorare antropologică a raportului dintre vestimentație și identitate, a hainei ca simbol, a relației dintre corp și obiect vestimentar.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.