READING

Burse L’Oréal și UNESCO pentru femeile de știință...

Burse L’Oréal și UNESCO pentru femeile de știință

Înscrierile în competiția ”Pentru femeile din știință” continuă până pe 7 septembrie. Cercetătoarele interesate de acest program se pot înscrie pentru a câștiga una dintre cele patru burse private în valoare de câte 42.000 lei, acordate de L’Oréal și UNESCO.

Cui se adresează programul?

Programul de burse naționale se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România. Cu ajutorul burselor, tinerele câștigătoare din România au avut șansa să își finanțeze proiectele și să își dezvolte proiectele de cercetare.

Proiectul a ajuns la cea de-a noua ediție consecutivă și a premiat până acum 17 cercetătoare din România, iar valoarea totală a burselor acordate a atins un total de 714.000 lei. Din 2009 și până în prezent au fost depuse peste 350 de dosare de candidatură de la peste 50 de instituții de învățământ, care au fost jurizate și evaluate de către cercetători de renume în peste 500 de ore în total.

Pentru a putea înscrie un proiect, e nevoie de realizarea unui cont pe platforma: www.forwomeninscience.com, iar proiectele selectate vor fi anunțate în luna noiembrie 2018. Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din cercetători de renume din cadrul comunității științifice locale.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, Fundația L’Oréal și UNESCO au sprijinit 3.200 de tinere femei de știință talentate, prin programe de burse. Bursele L’Oréal – UNESCO For Women in Science (Pentru Femeile din Știință) se acordă anual la nivel național sau regional, în ceremonii organizate în 117 țări. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.

275 de tinere beneficiază de programe de bursă naționale sau regionale în fiecare an. Dintre acestea, cele mai promițătoare 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului Internațional Rising Talents.

Foto: Pixabay

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.