READING

Burse private pentru femeile de știință din Români...

Burse private pentru femeile de știință din România

L’Oréal România și UNESCO au deschis înscrierile pentru cea de-a noua ediție a programului de burse private dedicate femeilor de știință. Vor fi acordate patru burse pentru tinere cercetătoare din ariile Științele Vieții și Știintele Fizice, iar valoarea unei burse este de 42.000 lei, sumele fiind menite să finanțeze activități de cercetare desfășurate pe teritoriul României.

Programul se desfăşoară în perioada iulie – noiembrie 2018, iar dosarele de candidatură se depun pe platforma programului începând cu 9 iulie și până la data de 7 septembrie 2018 (inclusiv). Proiectele selectate vor fi anunţate în luna noiembrie a anului 2018.

Cine poate candida?

Pot candida cercetătoare din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România.

Candidaturile sunt evaluate de un juriu format din cercetători de renume din cadrul comunității științifice locale.

Programul L’Oréal – UNESCO ”Pentru femeile din ştiinţă” a fost lansat în România în 2010, iar în cadrul său au fost acordate până în prezent 17 burse a câte 42.000 lei fiecare, pentru cercetătoare din cele două arii ale științei.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, Fundația L’Oréal și UNESCO au sprijinit 3.200 de tinere femei de știință talentate, prin programe de burse. Bursele L’Oréal – UNESCO For Women in Science (Pentru Femeile din Știință) se acordă anual la nivel național sau regional, în ceremonii organizate în 117 țări.

275 de tinere beneficiază de programe de bursă naționale sau regionale în fiecare an. Dintre acestea, cele mai promițătoare 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului Internațional Rising Talents.

Anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award în domeniul lor de activitate. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.

Foto: Pixabay

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.