READING

C&A renunță la sacoșele de plastic

C&A renunță la sacoșele de plastic

Începând cu data de 1 martie anul acesta retailerul de fashion C&A România va renunța la sacoșele din plastic și va introduce sacoșele din hârtie reciclată, contracost. Pentru sacoșele mici clienții vor achita 0,50 lei, iar pentru cele medii sau mari 1 leu.

Inițiativa face parte din planul companiei de sustenabilitate și protecție a mediului.

Obiectivul retailerului în România este reducerea cu până la 60% a utilizării sacoșelor din plastic, după cum precizează Norbert W. Scheele, Director of Country pentru C&A CEE.

Tot ca parte a programului de sustenabilitate, C&A Europe a extins programul ”We Take it Back’ în Belgia, Luxemburg și Elveția prin care consumatorii din aceste țări pot aduce în magazinele C&A hainele și încălțămintea pe care nu le mai poartă pentru a fi colectate și reciclate. În schimbul acestora, primesc un voucher cu o reducere de 15% pe care îl pot folosi la următoarele cumpărături în magazinele C&A. Programul este derulat în parteneriat cu I:Collect (I:CO), o companie globală specializată în colectarea, sortarea, reutilizarea și reciclarea de haine și încălțăminte. Aproximativ 60% din produsele colectate ajung în magazine second hand, restul ajung în mare parte să fie reciclate pentru a fi transformate în produse noi. În procesul de sortare, piesele metalice precum nasturii sau fermoarele sunt date deoparte pentru a fi folosite în industria prelucrării metalelor. Textilele care nu pot fi reciclate, puține la număr, sunt folosite drept combustibil.

C&A Europa are peste 1.500 de magazine în 18 țări europene și mai mult de 35.000 de angajați. În plus, față de magazinele din Europa, compania este prezentă în Brazilia, Mexic și China.

Foto: Pixabay

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.