READING

Campanie de prevenție și diagnosticare a cancerulu...

Campanie de prevenție și diagnosticare a cancerului de piele, lansată de L’Oréal

L’Oréal România lansează o campanie de prevenție și diagnosticare a cancerului de piele și, ca parte a acestui demers, până pe 15 iulie, românii din peste 50 de orașe ale țării pot verifica gratuit dacă sunt supuși riscului de a dezvolta cancer de piele.

Aproximativ 300 de medici dermatologi din 32 de județe evaluează, gratuit, starea de sănătate a alunițelor pacienților.

Cum puteți beneficia de o consultație gratuită?

Cei interesați trebuie să acceseze www.protectiasolara.ro, unde pot găsi lista orașelor și a medicilor participanți în campanie, pentru a-și face o programare.

Cancerul de piele este una dintre cele mai frecvente forme de cancer, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Anual sunt depistate peste 200.000 de cazuri de cancer de piele la nivel mondial. Deși incidența este foarte mare, 90% dintre cazurile diagnosticate sunt tratabile, dacă sunt depistate la timp. În cele opt ediții anterioare ale campaniei Zilele Protecției Solare, au fost consultați peste 18.000 de pacienți la nivel național și au fost depistate 400 de leziuni suspecte de cancer de piele.

Cancerul de piele este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapidă creștere, statistic, iar melanomul reprezintă cea mai severă formă de cancer de piele. Cea mai eficientă metodă de prevenire a melanomului este, potrivit medicilor dermatologi, verificarea constantă a alunițelor. Aceasta poate fi realizată atât prin autoevaluare, cât și prin verificarea specializată, la medicul dermatolog. De asemenea, pentru reducerea riscurilor de a dezvolta cancer de piele, este indicată aplicarea protecției solare în timpul expunerii la soare.

Lansată în 2011, campania Zilele Protecției Solare este un program de educare, prevenție și conștientizare a riscului de expunere neprotejată la soare și a riscului apariției melanomului. Campania este derulată împreună cu medici dermatologi din toată țara și din Republica Moldova, iar implicarea lor este voluntară în cadrul proiectului.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.