READING

Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune...

Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune cancere diagnosticate în întreaga lume. Află cum te poți proteja

Soarele este esențial pentru viață și oferă diferite avantaje, trebuie însă să fim conștienți de efectele dăunătoare pe care razele UV le au asupra pielii, de la îmbătrânirea prematură sau petele de pigmentare, până la cancerul de piele. Sunt suficiente cinci arsuri solare până la vârsta de 20 de ani, pentru ca riscul apariției melanomului (cancerul de piele) să poată crește cu până la 80%.

În urma unui studiu realizat de IPSOS pentru La Roche-Posay în 23 de țări din întreaga lume, 88% dintre cei chestionați au fost conștienți de riscurile dezvoltării cancerului de piele atunci când se expun la soare fără protecție. Cu toate acestea, doar 18% dintre ei au menționat că se protejează întotdeauna de soare.

PROTECȚIE SOLARĂ

L’Oréal România, prin brandul La Roche-Posay, a lansat o platformă digitală, cu scopul educării, prevenției și conștientizării riscului de expunere neprotejată la soare și totodată pentru a sublinia importanța folosirii produselor de protecție solară. Platforma – www.protectiasolara.ro-  cuprinde conținut scris și video despre expunerea responsabilă la soare, soluții eficiente de protecție solară în funcție de fiecare nevoie a pielii, dar și metode de auto-evaluare a alunițelor pentru a descoperi leziuni suspecte.

Inițiativa face parte din campania ”Zilele Protecției Solare”, ajunsă anul acesta la cea de-a 10-a ediție. Prin intermediul campaniei, La Roche-Posay România pune la dispoziția tuturor expertiza medicilor dermatologi și metodele eficiente de protecție și auto-evaluare a alunițelor pentru depistarea timpurie a riscului de cancer de piele.

”Faptul că în România doar 18% dintre femei includ crema de protecție solară în rutina zilnică este unul dintre motivele brandului La Roche-Posay de a se lupta pentru informarea și educarea consumatorilor privind importanța folosirii zilnice a produselor de protecție solară. De zece ani atragem atenția asupra riscurilor asociate expunerii neprotejate la soare și oferim românilor posibilitatea de a-și testa alunițele, gratuit, pentru o depistare timpurie a anomaliilor. Cum anul 2020 ne-a adus în fața unei situații speciale, campania a trebuit să fie regândită, pentru a proteja sănătatea și siguranța pacienților și a medicilor dermatologi care ne sunt alături. Așadar, consultațiile gratuite la medicul dermatolog au fost înlocuite de o platformă digitală de educare despre expunerea la soare și cancerul de piele”, declară Natalyia Syerikova, General Manager al Diviziei de Cosmetică Activă din cadrul L’Oréal România.

Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune cancere diagnosticate în întreaga lume. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, unul din trei cazuri este un cancer de piele, estimând că anual sunt diagnosticate între 2 și 3 milioane de cazuri non-melanom la nivel mondial. În plus, este estimată o creștere a numărului de cazuri de melanom la 340.271 în 2025 (+18%, la nivel Mondial).

În Europa se depistează anual peste 144.000 de cazuri, iar 27.000 de persoane își pierd viața în fiecare an din cauza cancerului de piele . În România, mortalitatea este mai mare decât media europeană, indicând faptul că boala este depistată mai târziu, în stadii mai avansate.

Potrivit medicilor dermatologi, cea mai eficientă metodă de prevenire a melanomului este verificarea constantă a alunițelor. De asemenea, umbra, îmbrăcămintea și pălăriile oferă o foarte bună protecție, completate de aplicarea protecției solare pe acele părți ale corpului care rămân expuse la soare.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.