READING

Ce soluție a găsit un producător leton de cosmetic...

Ce soluție a găsit un producător leton de cosmetice pentru reducerea consumului de plastic?

Anul acesta producătorul leton de cosmetice organice MÁDARA lansează primele sale recipiente din bioplastic, iar primul produs din portofoliul companiei care se va vinde într-un astfel de ambalaj este balsamul pentru păr Grow.

Bioplasticul este un plastic fie de origine vegetală, fie biodegradabil și este o alternativă la plasticul clasic extrem de nociv asupra mediului înconjurător.

Dacă se mențin ritmul și obiceiurile din prezent, producția de plastic ar urma să se tripleze până în 2050, în timp ce masa totală a plasticului din oceane ar urma să egaleze masa peștilor din aceleași ape.

În 2018, la fiecare minut, echivalentul unui camion de plastic a fost deversat în ocean. Acesta are inclusiv un rol semnificativ în încălzirea globală, fiind responsabil pentru 15% din emisiile de CO2.

Balsamul pentru păr GROW se va vinde de acum înainte într-un recipient din plastic vegetal, realizat din deșeuri din trestie de zahăr și așchii de molid. Acest bioplastic se numește Picea, derivat din denumirea latinească a molidului.

Pe lângă faptul că este o resursă regenerabilă, plasticul din trestie de zahăr mai mult captează CO2, decât să îl elibereze în atmosferă.

Trestia de zahăr este o resursă regenerabilă cultivată responsabil și care nu implică multe resurse. Cultivarea sa este specifică regiunilor umede ale planetei și, de aceea, irigațiile necesare sunt aproape de zero, în timp ce necesarul de apă din faza industrială este unul extrem de redus.

Majoritatea plantațiilor de trestie de zahăr sunt concentrate în zona central-sudică a Braziliei, fără vreun impact asupra pădurii amazoniene.

Noua gamă Grow este bazată pe extracte din ciuperca Chanterelle, bogate în vitaminlele B, molecule de beta-glucan și multe componente bioactive, inclusiv antioxidanți puternici, ce protejează, stimulează și exercită o acțiune anti-microbiană.

Produsele MÁDARA se comercializează în România prin MioBio, magazinul din str. Jules Michelet, și online pe  www.miobio.ro. Portofoliul de produse MioBio include mărci globale, de nișă, sau produse cosmetice de manufactură, realizate în serii limitate: Susanne Kaufmann, Less is More, Florascent Parfumeurs, Rampal Latour, Pulpe de Vie, Treat Collection, Förster’s Natural Products, Saling Naturprodukte, Biobrush Berlin precum și cosmetice organice cu extracte naturale din flora nordică (mărcile MADARA, Mossa). Produsele românești sunt reprezentate de gamele Sabio, NN Cosmetics, Trio Verde, Raftul cu miresme, Atelierele Spheric și Atelierul de Pânză.

Produsele cosmetice MÁDARA sunt pe deplin naturale şi certificate bio ECOCERT. Sunt create fără parfumuri sintetice, fără conservanţi sintetici, fără uleiuri minerale sau alte ingrediente artificiale.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.