Albini Prassa, distribuitorul oficial al mărcii Tissot în România, lansează Tissot Heritage Navigator ”Săgeata Orientului”, primul ceas care include Bucureștiul pe cadranul celor 24 de fusuri orare. Lansarea are loc în contextul aniversării unui secol de la fondarea Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană.
”Săgeata Orientului” este un ceas produs în ediție limitată, ce include doar 444 de exemplare, fiecare dintre ele fiind numerotate individual de la 1 la 444. Cifra 444 reprezintă distanța medie pe calea aerului dintre Băneasa și San Stefano – aeroportul orașului Istanbul în acea perioadă, și, totodată, și distanță dintre aeroportul Pancevo, din Belgrad, și cel din Băneasa. Acesta poate fi comandat de pe website-ul Albini Prassa. Va fi disponibil și în anumite magazine partenere din rețeaua Tissot.
Ceasul are un design clasic, atemporal și este însoțit de un certificat de cronometrie COSC. Este livrat într-o cutie specială de colecție, care conține, o curea de schimb suplimentară, o poșetă de călătorie din piele, o lupă de ceasornicar, un certificat de ediție limitată și un șervețel din microfibră pentru întreținerea ceasului.
Pentru a completa această ediție limitată, ceasul vine însoțit de un cadou special: cartea ”Săgeata Orientului – Pionierii Cerului” care prezintă istoria Companiei Franco-Română de Navigație Aeriană, adusă la lumină cu sprijinul istoricului Dumitru Lăcătușu de la Centrul de Consultanță Istorică și al lui Ion Schiau, pasionat de orologerie și istorie.
Ion Schiau, s-a născut în România, dar a crescut în Elveția. Este fondatorul Albini Prassa și inițiatorul ideii noii ediții speciale Tissot.
Compania Franco-Română de Navigație Aeriană a luat naștere la 23 aprilie 1920, dintr-o inițiativă coroborată a lui Aristide Blank, influent om de afaceri român și moștenitor al imperiului financiar Marmorosch-Blank, contelui Pierre Claret de Fleurieu, un tânăr aviator și erou francez de război, marelui diplomat român Nicolae Titulescu, și a generalului francez Maurice Duval. Compania și-a trecut în palmares câteva reușite care au scris istorie, cum ar fi primul zbor de noapte intern și comercial din Franța și primul zbor de noapte internațional și comercial între Belgrad și București. A fost, totodată, și prima linie aeriană transcontinentală din lume, destinată transportului comercial de marfă, poștă și pasageri. În 1925 compania și-a schimbat numele în Compania Internațională de Navigație Aeriană, pentru ca, în 1933, să fie una dintre companiile care s-au aflat la originea înființării Air France.
NO COMMENT