READING

Cine îi succede lui Karl Lagerfeld la cârma creați...

Cine îi succede lui Karl Lagerfeld la cârma creației Chanel?

La scurt timp după ce anunțul privind decesul legendarului Karl Lagerfeld a devenit public, reprezentanții casei Chanel au anunțat că poziția de director de creație va fi preluată de Virginie Viard, directoare a studioului de creație Chanel și mâna dreaptă a lui Lagerfeld de mai bine de 30 de ani.

Virginie Viard, s-a angajat la Chanel în 1987 pentru un internship în departamentul de borderie haute-couture, la numai patru ani după ce Lagerfeld preluase poziția de director de creație al brandului. În tot acest timp a lucrat îndeaproape cu Karl Lagerfeld, urmându-l pe acesta când a plecat la Chloé în 1992 și înapoi la Chanel în 1997.

În documentarul Netflix ”7 Days Out”, lansat în ianurie anul acesta, și dedicat pregărilor pentru lansarea show-ului de prezentare a colecției Chanel de primăvară / vară 2018, Lagerfeld a spus despre Viard:

Virginie este cea mai importantă persoană, nu doar pentru mine, cu și pentru atelier, pentru tot. Este mâna mea dreaptă și, când nu ne vedem, vorbim tot timpul la telefon”.

Karl Lagerfeld a murit pe 19 februarie 2019, la Paris, la vârsta de 85 de ani. Născut pe 10 septembrie 1933 în Hamburg, și-a început cariera în industria modei în anii `50 ca asistent al lui Pierre Balmain, iar în 1957 a devenit director artistic al designerului Jean Patou. La începutul anilor `60 devenea unul dintre primii freelanceri din istoria modernă a modei, lucrând în Franța, Italia, Anglia și Germania. Din 1965 a început colaborarea cu Fendi, iar din 1983 a fost numit director artistic al casei Chanel, poziție pe care a deținut-o până în prezent, cu o pauză de cinci ani, între 1992 și 1997, cât a lucrat pentru Chloé. În 2004 a pus bazele brandului eponim Karl Lagerfeld pentru care a lucrat în paralel cu colaborările pe care le-a avut cu Chanel și Fendi. A fost primul mare desiger care în 2004 a creat o colecție capsulă pentru gigantul de fast-fashion H&M.

Foto: LVMH/Chanel

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.