READING

Compania coreeană LG Household & Health Care ...

Compania coreeană LG Household & Health Care cumpără businessul Avon din America de Nord

LG Household & Health Care cumpără New Avon (Avon America de Nord). Tranzacția, ce urmează a fi finalizată până la data de 30 septembrie 2019, implică suma de 125 de milioane de dolari, în urma unui acord între Cerberus Capital Management, L.P și  Avon Products.

În martie 2016, din businessul Avon din America de Nord s-a desprins compania New Avon, ca urmare a unui parteneriat strategic între Avon Worldwide și o companie afiliată la Cerberus Capital Management, L.P. (Cerberus). Avon America de Nord este deținută majoritar și condusă de Cerberus. Avon Worldwide a păstrat un pachet minoritar de acțiuni în Avon America de Nord, care acum este cumpărat de LG H&H.

Această tranzacție între businessul Avon America de Nord și LG H&H nu are niciun impact asupra operațiunilor curente și a strategiei Avon Worldwide, precizează reprezentanții companiei. De asemenea, aceștia precizează că tranzacția nu are nicio legătură cu recent anunțata vânzare a unității de producție din  Guangzhou, China, către o filială a LG H&H (februarie 2019).

Jan Zijderveld, CEO-ul Avon Worldwide: ”Am dezvoltat o relație solidă cu LG H&H și știm că ne este un partener excelent. Credem că tranzacția aceasta reprezintă un vot de încredere al LG în puterea brandului Avon și a modelului nostru de business. În Avon Worldwide, ne concentrăm în continuare pe implementarea strategiei noastre Open Up Avon.”

Avon Worldwide are operațiuni în peste 50 de țări, dintre care cele mai mari piețe sunt: Argentina, Brazilia, Mexic, Rusia și Filipine. Din septembrie 2018, compania pune în aplicare strategia ‘Open Up Avon’ de reorganizare a businessului și revenire pe creștere.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.