READING

Consultanții medicale gratuite oferite de Avon și ...

Consultanții medicale gratuite oferite de Avon și Kaufland

Începând din 5 septembrie, Avon și Kaufland invită femeile să beneficieze de o consultație medicală gratuită în caravana medicală #CancelCancer.

Un cabinet medical mobil construit de Avon, dotat cu ecograf de ultimă-oră, va străbate țara alături de o echipă de medici specialiști ce vor oferi consultații senologice gratuite femeilor. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările supermarketurilor Kaufland din fiecare din cele 14 localități incluse în proiect, unde va staționa timp de 3 zile.

Anul acesta, proiectul se desfășoară în 3 etape: prima etapă s-a încheiat la finalul lunii iunie, ce-a de-a doua etapă a început pe 5 septembrie, iar cea de-a treia etapă este planificată în luna octombrie. Peste 3000 de femei vor beneficia în 2019 de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar cazul în care este nevoie, de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraș).

Programul consultațiilor:

Călarași: 5-7 septembrie; Medgidia: 8-10 septembrie; Brăila: 12-14 septembrie; Râmnicu Sărat: 15-17 septembrie; Focșani: 18-20 septembrie; Onești: 21-23 septembrie; Bacău: 24-26 septembrie; Roman: 27-29 septembrie; Fălticeni: 30 septembrie-2 octombrie; Târgu Jiu: 11-13 octombrie; Râmnicu Vâlcea: 14-16 octombrie; Curtea de Argeș: 17-19 octombrie; Târgoviște: 20-22 octombrie

Consultațiile se desfășoară conform următorului orar, în limita timpului disponibil (fiecare ecografie înseamnă 20 de minute):

Ziua 1/oraș: 12:00-20:00; Ziua 2/oraș: 10:00-19:00; Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Detaliile campaniei și adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe siteul stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.

Campania #CancelCancer a fost inițiată de Avon cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc.

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate, cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân. Statisticile realizate în etapele anterioare ale proiectului, în rândul pacientelor investigate în caravana #CancelCancer, au scos în evidenă o serie de motive:

Lipsa infrastructurii medicale – peste 58% dintre femei, cu vârsta medie de peste 45 de ani, nu se mai prezentaseră anterior la niciun control de specialitate, în unele orașe neexistând nicio unitate medicală cu mamograf.

Situația financiară – peste 92% dintre femei au declarat ca și-ar face regulat controale ecografice/mamografice, dacă acestea ar fi gratuite

Frica – în continuare frica de a merge la medic sau de a primi un rezultat negativ este unul dintre motivele frecvent invocate; aceasta este coroborată uneori și cu experiențe anterioare, cu modul în care au fost tratate anterior de personalul medical.

Lipsa timpului – controlul medical nu reprezintă o prioritate în fața rutinei zilnice; de cele mai multe ori orice alte activități sunt prezentate ca având o importanță mai mare – și atunci apare amânarea.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.