READING

Cum a fost la Copenhagen Fashion Summit?

Cum a fost la Copenhagen Fashion Summit?

Nici nu s-a încheiat bine ediția de anul acesta a Copenhagen Fashion Summit, organizat de Global Fashion Agenda, și a și fost anunțată data ediției viitoare: 16 mai 2018.

Ediția de anul acesta, a cincea ce când se organizează acest eveniment global dedicat sustenabilității în industria modei a avut loc pe 11 mai la Copenhagen Concert Hall sub patronajul Excelenței Sale Prințesa Moștenitoare Maria a Danemarcei.

 

Evenimentul a reunit reprezentanți ai unor companii de top din industria modei, ONG-uri, autorități, experți, reprezentanți ai mediului academic.Toți aceștia s-au întâlnit să discute despre sustenabilitate, una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă la ora actuală industria modei. Cum însă sustenabilitatea în domeniul modei poate fi abordată dintr-o multitudine de unghiuri, organizatorii summitului au propus spre dezbatere patru mari teme legate de sustenabilitate: perspectiva macro-economică, designul circular, transparența lanțului de distribuție și consumul sustenabil.

Una dintre noutățile ediției de anul acesta a fost lansarea raportului “Pulse of the Fashion Industry” , realizat de Global Fashion Agenda și  The Boston Consulting Group. Raportul analizează starea în care se află industria la ora actuală, prezintă aspecte care țin de sustenabilitate și face recomandări pentru companiile din industria modei.

În cadrul aceluiași eveniment, peste 100 de studenți de top, membri ai Youth Fashion Summit au prezentat un rezumat a ceea ce se dorește a fi prima rezoluție a Națiunilor Unite în domeniul modei.

Iată un rezumat video al ediției de anul acesta:

Credit foto și video: Copenhagen Fashion Summit 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.