READING

Coty și LanzaTech, parteneriat pentru crearea de p...

Coty și LanzaTech, parteneriat pentru crearea de parfumuri care conțin etanol sustenabil obținut din captarea emisiilor de carbon

Coty, una dintre cele mai mari companii de beauty din lume, a semnat o scrisoare de intenție ce vizează o colaborare cu LanzaTech, pentru a introduce un tip de etanol durabil, obținut din captarea emisiilor de carbon în producția produselor de parfumerie. 

În ultimii doi ani, specialiștii din cadrul Coty au lucrat alături de LanzaTech, lider în producția de ingrediente ecologice și durabile de ultimă generație, și partenerii săi de producție pentru a dezvolta un etanol durabil de înaltă puritate, potrivit pentru a fi utilizat în parfumuri. Drept urmare, prin acest parteneriat Coty va încorpora etanol durabil în procesul de fabricare a parfumurilor pentru majoritatea portofoliului de parfumuri, până în 2023.

”Acest parteneriat cu LanzaTech va reduce semnificativ impactul produselor noastre asupra mediului”, declară Sue Y. Nabi, director executiv al Coty

Etanolul este un ingredient esențial în produsele de parfumerie care permite dispersarea eficientă a aromelor. Parfumurile Coty conțin etanol provenit dintr-o gamă de materii prime naturale – inclusiv trestie de zahăr și sfeclă de zahăr – care utilizează pământ, apă și îngrășăminte. Acest nou etanol sustenabil produs din captarea carbonului utilizează un consum de apă aproape zero și reduce necesarul de terenuri agricole, susținând biodiversitatea. Lucrând cu Quantis – consultanța independentă de sustenabilitate – Coty a realizat o evaluare a ciclului de viață și a rezultat că are un impact semnificativ redus asupra mediului înconjurător.

”Suntem mândri că dezvoltăm acest parteneriat cu Coty pentru a arăta că reciclarea carbonului permite producția durabilă de parfumuri. Carbonul de unică folosință trebuie să fie de domeniul trecutului, iar prin acest proiect exemplificăm viziunea noastră asupra unui viitor „Carbon Smart” în care consumatorii pot alege produse fabricate din carbon reciclat”, declară Jennifer Holmgren, Director Executiv al LanzaTech.

LanzaTech este o companie care captează emisiile industriale (precum monoxidul de carbon și dioxidul de carbon produs în fabricarea oțelului) și procesează gazele reziduale într-o nouă sursă, mai durabilă de etanol. Fondată în Noua Zeelandă, compania are sediul în Illinois, SUA și are peste 200 de angajați.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.