READING

Coty vinde pachetul majoritar de acțiuni din diviz...

Coty vinde pachetul majoritar de acțiuni din divizia de produse profesionale către un fond de investiții

Fondul de investiții KKR va achiziționa o participație majoritară în Coty Professional Beauty, divizia de produse profesionale de înfrumusețare din portofoliul Coty, ce cuprinde brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI și ghd, estimată la valoarea de 4,3 miliarde de dolari. Coty și-a anunțat, de asemenea, rezultatele financiare pentru cel de al treilea trimestru al anului fiscal 2020, încheiat la data de 31 martie, și planurile de reducere a cheltuielilor fixe cu 700 de milioane de dolari. Compania a raportat pentru trimestrul trei venituri de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, în scădere cu 23,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

Acordul semnat între Coty și KKR implică o tranzacție în valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, la care se adaugă o investiție de 250 de milioane de dolari, plus investiția inițială de 750 de milioane de dolari. Documentul final va fi semnat la sfârșitul lunii mai.

Conform prevederilor memorandumului de înțelegere (MoU), Coty va transfera Wella și portofoliul său de branduri profesionale într-o companie de sine stătătoare în care KKR va deține un procent de 60% din companie, Coty rămânând cu  40%. Businessul de produse de frumusețe Coty din Brazilia va rămâne în totalitate în posesia Coty.

KKR este un pionier al fondurilor de investiții globale, cu peste 43 de ani de experiență în domeniu. Compania deține un palmares vast de investiții în zona brandurilor de larg cosum, inclusiv cele de beauty. Portofoliul său include 109 companii cu venituri de peste 157 miliarde de dolari anual și peste 637,500 de angajați.

Coty a achiziționat portofoliul de branduri profesionale de înfrumusețare si de păr în 2016 de la Procter & Gamble.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.