READING

Creșteri record pentru Kering în prima jumătate a ...

Creșteri record pentru Kering în prima jumătate a anului

Prima jumătate a anului a însemnat pentru grupul Kering, din care fac parte mărci precum Gucci, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Balenciaga sau Puma, venituri consolidate de peste 7,29 miliarde de euro, în creștere cu 26,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Încasările din produse de lux au crescut cu 28,3% comparativ cu anul trecut, iar cele din produse sportive și de lifestyle au crescut cu 14,3%. Pe segmentul de lux, cele mai mari încasări le-au avit mărcile Gucci (2,8 miliarde de euro), Bottega Veneta (590,4 milioane de euro) și Yves Saint Laurent (710,8 milioane de euro). Pe segmentul articolelor sportive, brandul cu cea mai mare valoare a vânzărilor este Puma (1,9 miliarde de euro).

Performanțele financiare au fost susținute atât de piețele mature, cât și de cele emergente: creștere de 33,5% în Europa de Vest și de  34,4% în zona Asia Pacific. America de Nord (21% din veniturile totale) a avut de asemenea o creștere de 20,7%, în timp ce Japonia (9% din încasări) a continuat creșterea cu 6,4%.

Divizia Kering Eyewear a contribuit cu 162 de milioane de euro la încasările din prima jumătate a anului.

Din grupul Kering fac parte brandurile de fashion: Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, McQ, Stella McCartney, Tomas Maier, Boucheron, Dodo, Girard-Perregaux, Pomellato, Qeelin și Ulysse Nardin. De asemenea, grupul deține mărcile Puma, Volcom și Cobra. Anul trecut, grupul a avut vânzări de peste 12,38 de miliarde de euro și avea peste 40.000 de angajați.

 

 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.