READING

Cum ia realitatea augmentată locul testerelor?

Cum ia realitatea augmentată locul testerelor?

Cât de sigure pentru sănătate sunt testerele din magazinele de cosmetice? În ultima vreme a crescut îngrijorarea și se discută din ce în ce mai mult în această privință, mai ales pe fondul unor cazuri de îmbolnăviri, cum a fost de pildă o situație prezentată anul trecut de Global Cosmetic Industry aici.

Vestea bună este că tehnologia, mai exact invenții ce țin de AR (realitatea augmentată), ar putea veni în ajutorul brandurilor care vor să le ofere potențialilor clienți posibilitatea să testeze, de exemplu, un ruj, fără ”a se ruja” efectiv.

Cum este posibil acest lucru? Simplu, companii precum Perfect365, YouCam, ModiFace. Meitu sau Perfect Corp dezvoltă aplicații care permit testarea virtuală a diverselor game de machiaj.

De altfel, potrivit unui studiu realizat de una dintre aceste companii, Perfect365, 63% dintre cei care cumpără produse de machiaj se tem să folosească rujurile tester. Sondajul arată și că 57% dintre femeile care cumpără rujuri se tem să folosească testerele din magazine de frică să nu se  contamineze cu diverși microbi și 64% ar prefera să testeze produsele pe o platformă digitală. Studiul mai arată că 40% dintre femei preferă să testeze rujurile pe mână și 35% cred că testarea rujurilor nu este igienică.

Cum funcționează o astfel de aplicație?

Studiul realizate de Perfect365 poate fi descărcat de aici.

Despre cum transformă realitatea augmentată industria de beauty, puteți citi aici.

Foto: Pixabay

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.