READING

Cum și-a redus C&A amprenta de carbon și apă?...

Cum și-a redus C&A amprenta de carbon și apă?

Aprovizionarea cu bumbac și vâscoză mai durabile a evitat producerea a 116.000 de tone de emisii de CO2, iar agricultura mai sustenabilă și lanțul de aprovizionare din producția de îmbrăcăminte au condus la economisirea unui miliard de m3 de apă în 2018, arată cel mai recent raport de Sustenabilitate Globală, făcut public de retailerul de fashion C&A, desemnat cel mai mare cumpărător de bumbac organic din lume pentru a șasea oară în 2018 și unul dintre cei mai mari cumpărători de bumbac mai sustenabil din lume.

Adelino Lopes Martins (Seu Dila), 59 de ani, pe plantația sa de bumbac (februarie 2017)

116.000 tone de emisii de CO2 echivalează cu emisiile anuale de CO2 produse de peste 70.000 de autoturisme, iar un miliard de m3 de apă este echivalentul a 400 000 de piscine de dimensiuni olimpice.

Cum a redus C&A amprenta globală de carbon cu 12% în 2018? Datorită materiilor prime mai durabile, spun reprezentanții companiei. În prezent, 71% din cantitatea de bumbac obținută este acum fie din bumbac organic, fie procurat ca Bumbac mai Bun, iar materialele reciclate joacă un rol din ce în ce mai mare. În Europa, C&A a vândut 95.000 de articole care conțin bumbac reciclat și peste 300.000 de articole conținând poliester reciclat.

În 2018, C&A  și-a continuat implicarea activă în ACT (Acțiune, Colaborare, Transformare), un acord între mai multe părți interesate ce are ca scop creșterea salariilor pentru muncitorii din industria textilelor, prin Fundația Ellen MacArthur și Fashion for Good. Scopul este acela de a genera o abordare economică circulară în industria confecțiilor, iar prin Fundația C&A sprijinim schimbarea sistemică la scară largă în aceasta industrie în privința practicilor sociale și de mediu.

C&A are aproape 1.900 magazine în 21 țări din toată lumea si aproape 51.000 angajați. Compania este parte a COFRA Holding AG cu o prezență în Europa, Brazilia, Mexic și China.

Foto: Tatiana Cardeal / C&A Foundation

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.