READING

Cursurile de reconversie profesională în make-up, ...

Cursurile de reconversie profesională în make-up, cosmetică și masaj au crescut businessul Școlii Rotaru cu 20%

La finalul anului trecut, Școala Rottaru, care oferă cursuri acreditate de make-up, manichiură, cosmetică, masaj, design interior, dar și ateliere de tip hobby sau perfecționare, a înregistrat o cifră de afaceri de 80.000 de euro, o creștere cu 20% față de anul 2019, anul de debut al businessului condus de Mihaela Rotaru. Pentru 2021, aceasta vizează 2021 o creștere de 50% a cifrei de afaceri și are în plan să mărească portofoliul actual de 9 cursuri acreditate și 5 workshopuri de perfecționare, prin lansarea cursurilor de design interior, la începutul anului, iar spre finalul primului trimestru alte trei noi cursuri: decorator floral, specializare foto, respectiv video. 

Peste 1.000 de elevi s-au înscris și au absolvit cursurile Școlii Rottaru în 2020, cu o creștere cu 45% față de 2019. 35% dintre aceștia au obținut în urma absolvirii școlii dreptul de practică în domeniul cosmetică, 30% în make-up, 40% în masaj. 20% dintre cursanți au optat pentru cursuri de perfecționare sau de dezvoltare personală, cum ar fi self make-up, stilism sau design interior.

Reconversie profesională

Un segment important de noi cursanți anul acesta, aproximativ 60%, este reprezentat de persoane cu vârsta între 30 – 45 de ani, care au precizat la înscriere că urmăresc reconversia profesională, să deschidă un business în domeniu sau să obțină un venit suplimentar pe lângă cel de bază.

”După ieșirea din lockdown, datele oficiale arătau că un milion de români și-au pierdut locul de muncă, la care se adaugă românii care au rămas fără job în străinătate. Contextul a fost unul care a dirijat practic spre reconversie profesională, astfel încât, în a doua parte a anului, peste 60% dintre cursanți vizau tocmai acest lucru. De altfel, cei mai mulți s-au interesat încă de la înscriere de serviciul gratuit de consiliere în găsirea unui loc de muncă”, explică Mihaela Rotaru, fondator și trainer al Școlii Rottaru.

Prețurile cursurilor sunt cuprinse între 600 și 3.600 de lei și au o durată de până la 3 luni.

Mihaela Rotaru este make-up artist și trainer, cu o experiență de 10 ani în domeniul frumuseții,. În 2012 a deschis propriul studio de make-up, unde oferea consultanță, apoi a devenit trainer acreditat. La finalul anului 2018 a pus bazele propriei școli, iar primii cursanți s-au înscris în ianuarie 2019. Investiția inițială a fost de 45.000 de euro, iar echipa sa este formată din 12 traineri și colaboratori permanenți.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.