READING

De ce a cumpărat L’Oréal o companie de tehno...

De ce a cumpărat L’Oréal o companie de tehnologie?

L’Oréal a cumpărat integral pachetul de acțiuni al companiei canadiene ModiFace specializată în dezvoltarea de soluții de augmented reality și artificial intelligence pentru industria cosmeticelor. Aceasta este prima achiziție din zona de tehnologie a gigantului francez în istoria de mai bine de 100 de ani a companiei.

 

ModiFace va face parte din L’Oréal Digital Services Factory, o rețea dedicată designului și dezvoltării de servicii digitale pentru toate brandurile din grup și va colabora îndeaproape cu divizia L’Oréal Advanced Research. Compania canadiană își va menține sediul central în Toronto în apropierea Universității cu care are deja încheiate multe parteneriate academice.

ModiFace a fost fondată în urmă cu 11 ani de Parham Aarabi, un profesor în vârstă de 41 de ani de la Universitatea din Toronto. Compania are, în prezent, aproape 70 de ingineri, cercetători și oameni de știință care, împreună au publicat peste 200 de lucrări științifice și au înregistrat peste 30 de patente. Soluțiile dezvoltate de companie au fost folosite până în prezent de aproape toate brandurile mari de cosmetice din lume.

Lubomira Rochet, Chief Digital Officer al L’Oréal, a declarat că ModiFace va susține efortul gigantului francez de reinventare a experienței de beauty prin servicii inovatoare.

Cele două companii își unesc astfel forțele pentru lansarea de tehnologii pentru scanarea feței și găsirea de soluții pentru dezvoltarea de produse de îngrijire pe baza analizei ridurilor, porilor, nivelurile de hidratare și a gradului de pigmentare.

Anul trecut tehnologia AI dezvoltată de ModiFace a fost desemnată de Apple drept una dintre cele mai bune aplicații ale anului 2017, iar anul acesta tehnologia ModiFace Beauty AR a fost integrată în platforma Bixby a Samsung. Mai exact, camerele telefoanelor Samsung Galaxy S9 și S9+ au inclusă această tehnologie care le permite utilizatorilor să experimenteze diferite forme de machiaj de la diferite branduri de cosmetice, urmând ca pe viitor paleta brandurilor să fie și mai mult extinsă. Mai multe detalii despre cum funcționează ModiFace Beauty AR, aici.

Foto: L’Oréal

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.