READING

Deichmann deschide încă 9 magazine anul acesta în ...

Deichmann deschide încă 9 magazine anul acesta în România

După ce anul trecut, rețeaua de magazine Deichmann din România a fost extinsă cu nouă magazine, ajungând la 96 de unități la sfârșitul anului, compania are pentru anul în curs planuri de investiții pentru modernizarea a 9 magazine și dechiderea a 9 unități noi. La nivel global, investițiile planificate pentru întregul grup de companii, anul acesta, se ridică la 285 milioane de euro. Acestea se vor derula atât în modernizarea rețelei de magazine și deschiderea de noi magazine în sectorul staționar, cât și în internaționalizare și digitalizare.

Deichmann a vândut aproape 3,6 milioane de perechi de încălțăminte anul trecut în România, în valoare totală de de 458,2 milioane de lei, în creștere cu 10% față de anul anterior (414,4 milioane de lei în 2017). Din anul 2016 compania vinde și online.

În acest context, Daniel Popa, directorul general al Deichmann România, a declarat: ”Suntem foarte mulțumiți de rezultat și piața din România continuă să crească ”.

Numărul angajaților Deichmann în România, atât din sediul central cât și din magazine, a ajuns la 725 (2017: 652).

Deichmann România este o filială a Deichmann SE. În exercițiul financiar 2018, compania a realizat vânzări de 5 miliarde de euro net în 25 de țări europene și în SUA, însemnând un plus de venituri de 2%. În 2018, 178 milioane de perechi de pantofi au fost vândute în întreaga lume – cu aproape 1% mai mult decât în anul precedent iar 60% din venituri sunt obținute în afara Germaniei. La finalul anului 2018, grupul avea 4.053 magazine (2017: 3.989), 40 de magazine online (2017: 36) și 40.698 angajați  (2017: 39.564).

Anul 2018 a fost foarte dificil pentru comerțul în domeniul modei din Europa. În special vremea caldă persistentă a afectat negativ evoluția”, spune Heinrich Deichmann, președinte al Consiliului de administrație al Deichmann SE.

Pe lângă capriciile vremii, compania s-a confruntat şi cu o concurență sporită din partea comercianților online și a companiilor de modă cu sortimente de pantofi.

”În aceste condiții, am reușit să menținem grupul de companii stabil și să obținem o creștere economică contrară tendinței pieței”, punctează Deichmann.

Anul acesta, grupul intră pe piața din Orientul Mijlociu prin deschiderea în vară a primului magazin Deichmann din Dubai, cu un partener de franciză, grupul Azadea. În prima jumătate a anului 2019 compania se va lansa și în China unde va oferi online o gamă largă de produse prin intermediul platformei T-Mall Global. La începutul lunii aprilie, Deichmann a deschis primul magazin în Letonia iar pentru anul în curs este planificată intrarea pe piața din Estonia. Formatul MyShoes, care este prezent acum în Germania, Austria și Elveția, este internaționalizat în continuare,  fiind deschise primele magazine în Polonia.

Grupul Deichmann a preluat ”KicksUSA” în Statele Unite, companie care a fost înființată în anul 2002 la Philadelphia şi care operează în prezent 64 de magazine pe coasta de Est, în principal la Philadelphia, New York, New Jersey, precum şi un magazin online. În viitor, magazinele brandului vor fi operate sub marca SNIPES care face parte din Grupul Deichmann din 2011 și se extinde de atunci în mod continuu.

Deichmann SE, cu sediul în Essen (Germania), a fost înființată în anul 1913 și se află 100% în proprietatea familiei fondatoare. Grupul de companii este lider de piață în comerțul  cu amănuntul de încălțăminte, pe plan european. Grupul are peste 40.000 de angajați în întreaga lume și operează peste 4.000 de magazine și 40 de magazine online.

Sub numele Deichmann sunt operate filiale în Germania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Danemarca, Franța, Marea Britanie, Italia, Croația, Letonia, Lituania, Austria, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Cehia, Turcia și Ungaria. În plus, grupul este reprezentat în Elveția (Dosenbach/Ochsner Shoes/Ochsner Sport), în Olanda și Belgia (vanHaren), în SUA (Rack Room Shoes/Off Broadway). În Germania, Roland SE aparține de asemenea grupului de companii. Cu MyShoes SE compania este reprezentată în Germania, Austria și Elveția, precum și în Polonia. De companie aparține și grupul SNIPES cu filiale în Germania, Austria, Elveția, Franța, Olanda, Belgia, Spania, Portugalia și Italia.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.