READING

Despre modă și stil personal cu doi domni italieni...

Despre modă și stil personal cu doi domni italieni

”Nu cred în modă, cred în calitate”, mi-a spus cavalerul Vittorio Osella când l-am întrebat ce-i place și ce nu-i place în industria modei. Poate părea o afirmație banală, când însă vine din partea unui om care lucrează de peste 25 de ani în acest domeniu, capătă o cu totul altă valoare.

Vittorio Osella lucreză de peste două decenii pentru brandul italienesc Loro Piana și l-am întâlnit la Viggo Flagship Store, alături de Claudio Testa, personal tailor pentru membri ai caselor regale din întreaga lume și actori de la Hollywood. Cei doi s-au aflat, la începutul lunii octombrie, în București, la invitația lui Ionuț Marin, fondatorul brandului Viggo, în contextul parteneriatului încheiat în urmă cu câțiva ani cu Loro Piana. Cataloagele de țesături ale brandului italienesc sunt prezentate pieței românești prin intermediul Viggo, de asemenea, Viggo poate produce cu materiale Loro Piana.

Vittorio Osella

”Nu cred în modă. Cred în tradiție, în calitate. Mă uit la calitate, nu la stil. Nu cred cred în chestii de genul culoarea anului. Cred că oamenii ar trebui să fie mereu eleganți folosind materiale naturale. Din păcate însă în industria modei se folosesc mult prea multe chimicale. De ce să mă îmbrac cu ceva din petrol? Prefer materiile prime care se regăsesc în mod natural în natură.”  – Cavalerul Vittorio Osella

Claudio Testa și-a început cariera în Milano la M. Bardelli, apoi a deschis propriile magazine de haine și a început să colaboreze cu Loro Piana. După 15 de ani în producție pentru Loro Piana, și-a construit un business de consultanță bespoke. Este personal tailor pentru numeroase personalități din întreaga lume printre care Al Pacino, fostul rege al Spaniei, Juan Carlos I, sau regele Marocului.

Claudio Testa, Personal Tailor

Ce face un personal tailor? Nu face doar personal styling sau croitorie, ci le compune clienților săi întreaga garderobă. Dacă un stilist personal este cel care se duce prin magazine și alege haine și accesorii pentru un client, personal tailor-ul este cel care creează specific pentru nevoile pe care le are clientul său.

Despre găsirea stilului personal

”Stilul personal este ceva cu care te naști, ceva ce ai în tine. Poți și învăța, îți poți educa gustul, dar, în esență, este ceva ce ai în ADN”, este de părere Claudio Testa.

Un sfat pentru bărbații români de la Vittorio Osella:

”În materie de modă, bărbații români par să se străduiască prea mult. Vor să arate, să demonstreze. Când porți prea multe culori sau nuanțe care nu se potrivesc, ceva extravagant, cu siguranță vei fi remarcat, dar asta nu înseamnă și că ești elegant. Poți avea un ceas frumos, dar dacă-i adaugi prea multe diamante, poate fi prea mult, la fel e și cu hainele.”

Showroomul Viggo

Viggo comercializează colecții de haine bărbătești ready-to-wear și made-to-measure și are prezent cu trei magazine în București (un flashship store pe Lascăr Caragiu, în Băneasa Shopping City și în Afi Palace Cotroceni), și alte 4 magazine în țară (Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Târgu-Mureș), precum și un magazine în Republica Moldova, la Chișinău.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.