READING

Diesel colaborează cu cel mai important ONG în mat...

Diesel colaborează cu cel mai important ONG în materie de bumbac sustenabil

Diesel începe să colaboreze cu Better Cotton Initiative, un ONG global și programul de cea mai mare anvergură din întreaga lume ȋn ceea ce priveşte bumbacul sustenabil. Anunțul vine după ce în ianuarie anul acesta Diesel lansa inițiativa ”For Responsible Living”.

Bumbacul provenit din inițiativa Better Cotton este contorizat printr-un sistem de tip Mass Balance și nu este fizic detectabil în produsele finale. Datorită cererii pentru bumbacul Better Cotton, fermierii BCI beneficiază însă de volume echivalente cu cele care sunt înregistrate și certificate de organizație.

Brandul italian de modă promite să utilizeze cel puțin 50% din acest tip de “bumbac mai responsabil” până în 2025, care să includă bumbac de provenință Better Cotton, bumbac reciclat și bumbac organic.

BCI activează pentru a realiza o producție mai bună de bumbac la nivel global pentru oamenii care îl produc, pentru mediul în care acesta crește și pentru viitorul acestui sector. Organizația instruieşte fermierii pentru utilizarea eficientă a apei, pentru a avea grijă de sănătatea solului, pentru a reduce utilizarea substanțelor chimice nocive și pentru aplicarea principiilor unei munci sustenabile.

În perioada 2018-2019, ONG-ul a acordat licențe unui număr de peste 2 milioane de fermieri din 23 de țări de pe cinci continente. Împreună, acești cultivatori produc aproximativ 22% din totalul global de bumbac.

Foto: ©Better Cotton Initiative

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.