READING

dm drogerie markt, afaceri de peste 820 de milioan...

dm drogerie markt, afaceri de peste 820 de milioane de lei în ultimul an

Retailerul dm drogerie markt, prezent în România de peste 15 ani, a încheiat anul financiar cu o cifră de afaceri de 827 milioane de lei, în creștere cu 31,7% față de anul financiar anterior. În 2022, retailerul a realizat îmbunătățiri semnificative în magazine, în zona de depozit și a lansat propriul magazin online,

La finalul anului financiar (30 septembrie) dm drogerie markt România număra 126 de filiale active în toată țara, iar în ultimul an au fost inaugurate mai multe magazine în Cluj-Napoca, București, Făgăraș, Sovata, Turda, Brașov, Piatra Neamț, Timișoara, Zalău, Ploiești și Baia Mare, procesul de expansiune început în urmă cu câțiva ani fiind în plină dezvoltare.

45 de milioane de lei investiți în lansarea magazinului online

În cursul acestui an, dm drogerie markt a investit în extinderea și îmbunătățirea rețelei de magazine, infrastructurii de depozit și lansarea magazinului online din țară aproximativ 45 milioane de lei. Platforma online, unde clienții pot găsi aproape toate produsele care sunt prezente fizic în drogheriile dm, a fost lansat în luna septembrie. Produsele comandate pot fi ridicate din magazin sau pot fi primite prin curier, direct la ușa casei. Magazinul online cuprinde produse din categorii diferite precum: produsele de machiaj și îngrijire personală, alimente ecologice, articole pentru copii, alimente pentru animalele de companie, suplimente alimentare, produse pentru casă și curățenie.

Cel mai mare magazin dm din România a fost lansat, în luna mai, în Centrul Vechi din București. Cu o suprafață de 900 de metri pătrați acesta are două etaje, conține o diversitate mare din punct de vedere al produselor și își propune să ofere vizitatorilor săi o experiență unică în sesiunile de shopping.

Recent, retailerul a lansat și aplicația pentru mobil, dm-ul meu, care vine în completarea tuturor serviciilor, având însă și unele facilități noi, precum opțiunea de a scana codul de bare al produselor.

MEREUAVANTAJOS

Conceptul MEREUAVANTAJOS, introdus și pe piața românească anul acesta și  semnalat la raft pe eticheta produselor, îi asigură pe cumpărători că prețul produselor nu va crește pentru cel puțin 4 luni,.

Responsabilitate de mediu  

În prezent, brandul desfășoară o serie de campanii de sustenabilitate și își îndeamnă clienții să se implice și ei în acest tip de acțiuni. Axată pe reciclare, una dintre campanii încurajează clienții să aducă ambalajele diferitelor produse achiziționate din magazinele dm, pentru a le restitui tot în magazin, în locurile special dedicate reciclării. De asemenea, în viitorul apropiat urmează o serie de astfel de acțiuni, cu scopul încurajării acestei mișcări.

Un alt mod de a reutiliza ambalajele de plastic, inspirat din practicile europene, este prezența stațiilor de reumplere a recipientelor pentru detergenții de rufe și vase BIO de la Planet Pure. Produsele Planet Pure sunt certificate de „Austria Bio Garantie”, având la bază ingrediente și compuși proveniți din extracte de plante, iar ambalajele reutilizabile sunt compuse 100% din bioplastice (trestie de zahăr). Astfel de stații permit reumplerea recipientelor, diminuând achiziția mai multor ambalaje, iar cei de la dm spun că vor să extindă această posibilitate în cât mai multe drogherii din țară.

Responsabilitate socială

dm drogerie markt s-a implicat pe parcursul anul 2022 în mai multe proiecte sociale. Ultimul proiect în care compania a adus schimbări a fost realizat în parteneriat cu P&G și poartă denumirea O sală de clasă ca acasă. Împreună, cei doi parteneri, au renovat o sală de clasă primară din județul Timiș la standarde europene.

În contextul situației din Ucraina, compania s-a implicat activ în ajutarea persoanelor afectate de conflict, prin intermediul Crucii Roșii Române și a Organizației Umanitare Concordia, donând produse de aproximativ 20.000 de euro.

Campania binelui este un alt proiect în care dm drogerie a donat celor 850 de copii din Satele SOS și comunitățile vulnerabile din țară, aproximativ 23.000 Euro. Prin ajutorul financiar compania a susținut casa dm de la Cisnădie, din județul Sibiu, timp de un an de zile. Fapt pentru care, la Gala Recunoștinței SOS, dm drogerie markt a primit premiul pentru implicare în cadrul proiectelor care au vizat Casele SOS.

Tot în perioada sărbătorilor brandul a organizat și campania Giving Friday, prin intermediul căreia a oferit o masă caldă, timp de 6 luni, unor copii fără posibilități. Până în prezent, au fost oferite prin acest proiect peste 23.000 de mese calde, în ultimii trei ani. Giving Friday este o campanie recurentă, în luna noiembrie urmând să aibă loc o nouă ediție, în toate magazinele dm din țară. Compania încurajează clienții să experimenteze magazinul dm online sau să le treacă pragul în ultima vineri din luna noiembrie și să achiziționeze produse din magazine. 5% din încasările dm din acea zi sunt donate, în fiecare an, în cadrul campaniei.

Noi mărci adăugate în portofoliu

În 2021 – 2022, compania a selectat și adăugat câteva branduri noi: Geek&Gorgeous, Purito, NYX, Sinergy Therm, Dermacol, Enroush și Geenfeels. În plus, în categoria mărcilor proprii s-au alăturat Ivorell, no planet b și Balea natural beauty. Produsele no planet b sunt rezultatul unui proiect centrat pe conceptul de upcycling, care utilizează resursele existente și prin care se poate renunța la materiile prime noi. Resturile de la producția de suc de fructe, procesarea alimentelor, cele de la recoltarea și producția de ulei sunt reciclate și sunt folosite pentru noile produse de frumusețe.

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.