READING

Dove, Getty Images și Girlgaze: proiect comun pent...

Dove, Getty Images și Girlgaze: proiect comun pentru diminuarea stereotipurilor

Dove a semnat cu Getty Images și Girlgaze un parteneriat pentru susținere noii librării de fotografii pentru media și advertiseri care să ilustreze imagini neidealizate și ale femeilor din întreaga lume. Noul proiect, intitulat #ShowUs este cea mai mare librărie foto din lume (cuprinde peste 5.000 de fotografii) care încearcă să spulbere sterotipurile de gen, prezentând femeile așa cum sunt, nu cum și le imaginează unii și alții că ar trebui să fie. Acesta își propune să fie cel mai divers și cuprinzător proiect vizual din peisajul media și de advertising.

Fotografiile sunt realizate de Girlgaze, o rețea de creativi din întreaga lume care se indentifică drept femei sau non-binary. Fotografiile reprezintă imagini cu 179 de femei din peste 39 de țări și poartă semnătura a 116 fotografi din rețeaua Girlgaze.

70% dintre femei nu se simt reprezentate în media și advertising, iar nevoia de redefinire a standardelor de frumusețe este din ce în ce mai stringentă. Unul dintre cele mai mari studii de profil realizate de Dove, arată că 67% dintre femei fac apel la branduri să ia atitudine și să fie responsabile față de bazele de imagini pe care le folosesc. Pe Getty Images, căutările după conceptul de ”real people” au crescut cu 192% în ultimul an, iar cele după ”diverse women” cu 168%, iar după ”strong women” cu 187%.

Foto: Getty Images (Print Screen)

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.