READING

Dr. Alexandru Burcea: întotdeauna naturalul o să a...

Dr. Alexandru Burcea: întotdeauna naturalul o să arate mult mai bine decật artificialul

Alexandru Burcea este medic specialist în chirurgie dento-alveolară și din 2004 are propria clinică, Helpdent. Din 2010, au luat amploare în cadrul clinicii sale și lucrările de estetică dentară, acestea reprezentând acum aproximativ jumătate din totalul businessului său. Despre ce înseamnă estetica dentară, care sunt cele mai solicitate intervenții și cât de mult apelează românii la serviciile de estetică dentară, povestește, pe larg Dr. Alexandru Burcea în interviul acordat Bright Business.

Alexandru Burcea este de asemenea Doctor în Științe Medicale și Lector Universitar al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității Titu Maiorescu, Catedra de Implantologie și Chirurgie Orală.

De cât timp sunteți prezent și pe zona de estetică dentară?

Zona de estetică dentară a apărut în prim plan prin 2010 odată cu mediatizarea unor personalităţi sau vedete din diferite domenii ce şi-au dorit dinţi albi şi drepţi. Brusc, toţi pacienţii, şi-au dorit să aibă dinţii aşa.

Din punctul meu de vedere, este mai bine să mergem pe culori şi forme apropiate de natural decật să facem nişte dinţi mult prea albi sau mult prea drepţi. Întotdeauna naturalul o să arate mult mai bine decật artificialul. Culoarea, forma şi mărimea dinţilor trebuie adaptate în funcţie de sex, vậrstă, ten cật şi forma feţei. Putem vorbi de estetică doar cậnd toate aceste aspecte sunt îmbinate armonios.

Cât reprezintă estetica dentară în totalul businessului dvs?

Aproximativ 50 %. Cei mai mulţi pacienţi vin la Helpdent pentru zona chirurgicală, ulterior aleg să facă şi tratamente dentare estetice. Astăzi, pot spune cu tărie că am reuşit să îmbin foarte bine aceste două elemente pentru succesul şi frumuseţea tratamentului.

Care este rata de creștere a acestui segment în ultimii ani, la nivel de piață?

Destul de mare. Pacienţii nu mai vin doar pentru tratamente estetice legate de dinţi, ci şi pentru tratamente estetice asociate zonei cavităţii bucale, şi aici ne referim la augmentarea buzelor sau ştergerea ridurilor. Din punctul meu de vedere, este uşor forţat, deoarece medicul dentist intră uşor într-o zonă rezervată doar chirurgilor esteticieni, dermatologi sau oromaxilofaciali. De ceva timp, este bagatelizat acest tip de intervenţie, din păcate! Există foarte multe riscuri asociate manoperei de augmentare a buzelor, inclusiv din punct de vedere legal. Dacă nu eşti chirurg nu ai voie să faci aceste manopere, dar din păcate acest lucru este încălcat în fiecare zi de colegi ce nu au o singură zi de specializare în domeniul chirurgiei. Ei cred că dacă fac un curs de o zi unde sunt prezentate diverse noţiuni devin specialişti. Acest lucru este atật fals, cật şi periculos de asemenea, pentru ei şi pentru pacienţii lor. Din păcate, la noi în ţară, multe lucruri sunt neclare sau lăsate special într-o zona de interpretare.

Care sunt cele mai solicitate proceduri de estetică dentară?

Faţetele sau coroanele integral ceramice sau din zirconiu. Există două tipuri de faţete, respectiv no-prep şi prep. După cum sugerează şi numele, la cele no-prep nu se intervine asupra dintelui, ci doar se fixează, exact ca şi unghiile false, în timp ce la cele prep se intervine minim invaziv prin șlefuirea fină a stratului de smalt. Atật coroanele, cật şi faţetele dentare realizate din ceramică integrală sau zirconiu sunt foarte naturale, deoarece permit luminii să treacă prin ele, dintele arătậnd natural.

Lector Universitar Doctor Alexandru Burcea

Din punctul meu de vedere, în 2018, sunt două direcţii mari: una este reprezentată de dinţii estetici, cu o culoare normală adaptată vậrstei, sexului, tenului şi formei fetei şi cu o remodelare a buzelor decentă, şi o direcţie este spre prea mult alb, prea drept, prea nenatural şi cu o remodelare excesivă a buzelor. Bineînţeles că mereu încerc să recomand prima variantă, însă depinde foarte mult şi de dorinţele pacientei cu care stau de vorbă. Cred că putem vorbi deja de o modă printre persoanele de sex feminin, relativ tinere ce preiau una de la cealaltă diverse tendinţe sau dorinţe, fiind influenţate bineînţeles şi de mass-media, prin prezentările diverselor personalităţi sau vedete.

Cât de mult credeți că a contribuit Hollywood-ul la dezvoltarea businessului de estetică dentară? Dar vedetele locale?

A contribuit destul de mult prin filmele sau emisiunile de tip reality show unde vedetele erau „urmărite” pe parcursul unei perioade de timp, astfel încật privitorul lua parte activ la tot ce făcea persoana respectivă. Dacă mergea la medic, putea să vadă ce tratamente făcea, de la partea dentară la partea estetică, dacă îşi cumpăra haine, ce haine şi de la ce branduri, la fel întậmplậndu-se şi cu casele sau maşinile. Astfel, treptat au început să-şi dorească aceleaşi lucruri, la un nivel mai mic.

Dacă iau orice vedetă de la Hollywood şi o analizăm împreună vă pot face să vedeţi imperfecţiunile, dinţii prea albi, prost pozitionati, etc. Cred că albul orbitor şi reclama excesivă au făcut ca pacienţii să nu mai ţină cont de natural sau normal şi să aleagă extremele pe care le consideră ei estetice.

Cine apelează cel mai mult la astfel de proceduri: femeile sau bărbații? Care este vârsta la care, de obicei, se fac astfel de intervenții?

Cred că ponderea este uşor mai mare în rậndul femeilor, atật din punct de vedere estetic, cật şi din punct de vedere al curajului. În mod cert femeile sunt mai curajoase şi tolerează mai bine durerea cậnd vine vorba de stomatolog.Vậrsta nu este un factor atật de important, deoarece toţi pacienţii, indiferent de vậrstă, îşi doresc să arate bine şi să aibă un zậmbet natural şi armonios.

Doamnele şi domnişoarele preferă proceduri legate de estetică, indiferent dacă este vorba de albiri dentare, faţete sau remodelarea buzelor. Eu, la Helpdent, încerc să îmbin partea estetică cu cea funcţională. Consider că degeaba ai dinţii frontali albi şi frumoşi cậnd în zonele laterale nu ai pe ce mesteca! Astfel încật tratamentele pe care le realizez sunt complexe şi pleacă de la partea chirurgicală şi se termină cu cea estetică.

Este greşit să credem că pacienţii vin, de exemplu, pentru implanturi. Pacienţii vin pentru dinţi frumoşi, care să le permită şi o masticaţie corectă. Mereu încep cu finalul, respectiv cu dinţii. Noi, la Helpdent, încercăm să înţelegem dorinţele şi aşteptările pacientului, apoi să vedem dacă acestea sunt realiste şi usor de îndeplinit de către mine sau tehnicienii mei şi, abia apoi, ne gậndim la partea chirurgicală.

După cei 14 ani de experienţă, pentru mine, partea chirurgicală este mult mai uşoară în comparaţie cu cea estetică, unde intervine atật factorul laborator, cật şi cel uman din preajma pacientului. Este greu de mulţumit un pacient, însă este şi mai greu de mulţumit familia sau cercul lui relaţional.

Care sunt marjele de preț ale acestor tratamente?

În funcţie de tipul de tratament protetic ales, preţurile pot varia între 700 lei coroana de porţelan, 1000 lei coroana de ceramică integrală, 1300 lei faţetele de portelan şi pot ajunge la 1350 lei în cazul dinţilor din zirconiu realizaţi cu ajutorul tehnologiei digitale.

Viitorul pentru Helpdent

Vreau să dezvolt ideea de “boutique hotel” pusă în practică la stomatologie, în sensul că dacă vrei să beneficiezi de altceva, de grijă, atenţie, servicii de top, să apelezi la Helpdent, nu să alegi cabinete stomatologice mari sau reţele de cabinete stomatologice mari, super promovate. Îmi doresc să fie exact ca în turism unde înainte de a alege unde vei sta în vacanţă sau deplasare să te gậndeşti dacă vrei un hotel mare plin de oameni şi agitaţie sau vrei un boutique hotel care îţi oferă liniste, servici de top, grijă mult mai mare faţă de pacient, etc.

În afară de acest aspect, în a doua jumătate a lui 2018 ne vom focusa în special pe serviciile de implantologie şi chirugie orală, apoi estetică, protetică, etc.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.