READING

Este oficial: compania Avon a fost vândută

Este oficial: compania Avon a fost vândută

După mai multe zvonuri și discuții privind vânzarea, știrea este acum oficială. Compania braziliană Natura Cosmeticos cumpără Avon Products. Tranzacția urmează să fie finalizată la începutul anului viitor. Ca parte a tranzacției, a fost creat un holding brazilian, Natura Holding S.A, în care acționarii Natura & Co vor deține aproximativ 76% din compania mixtă, în timp ce acționarii comuni ai Avon vor deține aproximativ 24%.

Sediul central Natura din Cajamar, São Paulo

În urma fuziunii, ia naștere a patra cea mai mare companie de cosmetice din lume și se estimează că grupul va ajunge la încasări anuale de peste 10 miliarde de dolari, va avea peste 40.000 de reprezentanți de vânzări și prezență în 100 de țări, iar produsele grupului vor ajunge la peste 200 de milioane de consumatori din întreaga lume.

Cel mai mare centru de distribuție Natura din São Paulo

Compania Natura, cu sediul central în São Paulo, a fost fondată în 1969 și, în urmă cu doi ani, a cumpărat The Body Shop de la L’Oréal. Din portofoliul Natura &Co. fac acum parte: Natura, Avon, Aesop și The Body Shop.

Oficialii Natura & Co susțin că fuziunea va genera obiective financiare estimate între 150 de milioane USD și 250 de milioane USD anual, dintre care unele vor fi reinvestite pentru a spori resursele în digital și în social selling, în cercetare și dezvoltare, în inițiative de brand și în creșterea amprentei geografice a grupului.

Pe parcursul ultimilor ani, Avon s-a confruntat cu probleme financiare, compania aflându-se acum într-un amplu proces de reorganizare ce a presupuns printre altele și renunțarea la aproximativ 10% din forța de muncă la începutul acestui an (aproximativ 2.300 de joburi) și restrângerea portofoliului de produse. Mai multe detalii aici.

Fondată în 1866, Avon este a cincea cea mai mare companie de beauty din lume, cu încasări care în 2018 s-au ridicat la 5,5 miliarde de dolari la nivel global.

Foto: Natura

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.