EX NIHILO, la MADISON

Parfumeria bucureșteană Madison absolute beauty, fondată în 2007 de Madeleine Florescu, și-a extins din această lună portofoliul cu un nou brand, EX NIHILO, o casă franțuzească de parfumuri lansată în Paris în urmă cu cinci ani de trei parizieni pasionați de arta parfumurilor: Sylvie Loday, Olivier Royère și Benoît Verdier.

Fondatorii EX NIHILO

Franțuzoaică la origine, dar născută în Princetown, SUA, Sylvie Loday este inginer de profesie, a lucrat câțiva ani într-o firmă de consultanță unde a avut șansa să întâlnească echipa Givaudan, deschizându-i apetitul pentru lumea parfumurilor. Olivier Royère s-a născut în Stockholm, din mamă suedeză și tată francez, diplomat de carieră.  După opt ani petrecuți în mediul bancar, și-a dorit să lanseze propriul business. Născut în Provence, Benoît Verdier este un pasionat ciclist, un fin cunoscător de sneakers vintage, un avid explorator pe eBay, totodată un mare pasionat de design de mobilă și iubitor de motociclete vechi.

Casa EX NIHILO propune cinci colecții de parfumuri de lux create cu una dintre cele mai bune echipe de parfumieri din lume – Givaudan. Cele cinci colecții sunt:  ”Signature””Initiale”, ”Les Interdites”, ”Iconoclaste”, ”Babylone”. 

Signature

French Affair din colecția Iconoclaste este creat de Quentin Bisch și are note de vârf: bergamotă, lychee, frunze de violetă; note de mijloc: trandafir absolut, lemn dde cedru din Atlas, angelica și note note de bază: patchouli, vetiver, licheni de stejar. Prețul pentru 100 ml este 1310 RON și 910 RON pentru 50 ml.

EX NIHILO are de asemenea în portofoliu o colecție de lumânări parfumate, inspirate de locuri, călătorii, amintiri, strâns gravate în memoria parfumierilor.

Casa are numele inspirat de sintagma EX NIHILO, o creație fără precedent, care a apărut în afara vreunui tipar existent sau fără a avea o referință cunoscută, creat ”din nimic”.

EX NIHILO reia cele mai bune tehnici din industria parfumeriei prin prisma stilului franțuzesc de a compune olfactiv și aduce laolaltă abordări artistice contemporane și moderne de la talente emergente din domeniul parfumeriei și al arhitecturii până la vizual-designeri și meșteri sticlari, deschizând astfel noi căi de colaborare între creatorii de parfumuri, noile tehnologii și comunitatea artistică.

Primul magazin și actualul flagship al brandului EX NIHILO se află în Paris pe Rue Saint-Honoré la numărul 352.

 

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.