READING

Fashion Days mizează pe o creștere 50% în 2017

Fashion Days mizează pe o creștere 50% în 2017

Fashion Days estimează o creștere de 50% a businessului în 2017 și, proporțional cu aceasta, o creștere a nivelului investițiilor. De asemenea, din colaborarea cu eMAG, retailerul de fashion vrea să își accelereze dezvoltarea atât în România, cât și în țările vecine.

“Scopul este să aducem împreună expertiza noastră în fashion retail și expertiza eMAG în e-commerce și tehnologie. Echipele Fashion Days și eMAG vor continua să lucreze împreună pentru dezvoltarea de noi oportunități de creștere pentru ambele platforme de brand”, declară Andrei Chirilă, Chief Marketing Officer, Fashion Days.

Pentru cea de-a doua jumătate a anului, Fashion Days are în plan dezvoltarea unor versiuni noi ale aplicației, implementarea unei facilități de retur direct din contul clientului, conectarea prin rețelele sociale, un redesign al homepage-ului aplicației mobile și deschiderea de noi puncte de livrare împreună cu eMAG.

Rezulatele Fashion Days în 2016

Fashion Days a înregistrat în 2016 în România o cifră de afaceri de 136 milioane de lei în România, cu 29% mai mare față de anul precedent (105,4 mil. lei). Cumulat, veniturile Fashion Days în cele trei țări în care compania este prezentă – România, Bulgaria și Ungaria, au crescut cu 17% până la 50,15 milioane de euro comparativ cu anul anterior (43 mil. euro).

  • În 2016 au fost comandate 1,65 milioane de produse în România, cu 32% mai multe decât în anul anterior (1,25 mil).
  • Numărul mediu de produse comandate în 2016 în România a fost 2,54, în creștere cu 9% față de anul precedent (2,33).
  • Ponderea comenzilor din aplicație a fost de 46% în 2016 versus 34% în 2015.
  • Ponderea traficului pe mobil: 65% în 2016 versus 51% în 2015.
  • Numărul paginilor vizualizate pe durata unei vizite este de 6,5. Durata medie a unei vizite este de 5,3 minute.
  • În sistemul android, media paginilor vizitate pe durata unei vizite (8 minute) este 22.
  • În sistemul iOS, media paginilor vizitate pe durata unei vizite (7 minute) este 19.

 

Investițiile realizate în 2016 au fost direcționate în zona operațională, prin deschiderea unui depozit central cu o suprafață cu 50% mai mare față de cel anterior, în diversificarea portofoliului de produse, în noi servicii introduse pentru clienți (livrare și retur gratuite, wishlist), campanii de marketing și în lansarea unor noi versiuni ale aplicației mobile.

Cine sunt clienții Fashion Days?

Femeile sunt cei mai activi cumpărători de haine, încălțăminte și accesorii. Din cei 4 milioane de membri Fashion Days din toate cele trei țări Fashion Days, 65% sunt femei, în ultimul an însă  publicul masculin a crescut cu 10%. În România, majoritatea clienților provin din București, Constanța, Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

Top branduri vândute pe Fashion Days

În topul brandurilor cu cele mai mari vânzări se regăsesc United Colors of Benetton, Guess, Le coq Sportif, Pepe Jeans, Desigual, Diesel, Zee Lane, Calvin Klein, Nike, Esprit, Love Moschino, Next, Mango.

Top modalități de comandă

Mobile-ul este prima opțiune în fashion, comenzile pe mobil atingând o creștere de peste 50% în prezent.  În ultimul an și jumătate valoarea coșului de cumpărături a înregistrat o creștere semnificativă: coșul mediu de cumpărături a ajuns la 340 lei, în creștere cu 10% față de anul precedent.

Echipa Fashion Days

Echipa Fashion Days numără în prezent aproximativ 500 angajați în cele 3 țări. 34% dintre angajați susțin zona operațională a business-ului, peste 15% au în grijă producția de conținut, iar restul se regăsesc în departamentele de Marketing, IT, Customer Service sau Commercial.

Compania a fost fondată în 2009 de antreprenori elvețieni. În prezent, operează România, Bulgaria și Ungaria și din 2015 este parte a grupului eMAG.

 

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.