Gala Met 2020: timpul și moda

The Metropolitan Museum of Art a anunțat tematica expoziției ce va fi găzduită de The Costume Institute începând din primăvara anului viitor. Aceasta va fi despre timp, modă și durată.

Expoziția va trece prin mai bine de un secol și jumătate de modă, din 1870 până în prezent, și va fi deschisă publicului între 7 mai și 7 septembrie 2020. Aceasta va fi precedată de Gala Met în seara zilei de 4 mai 2020.

Tema de anul acesta este inspirată din conceptului filosofului Henri Bergson – la durée—timpul care curge, se adună și este indivizibil. Expoziția va explora felul în care hainele generează asocieri atemporale care transced trecutul, prezentul și viitorul.

Conceptul va fi examinat și prin perspectiva scrierilor Virginiei Woolf, care va juca rolul de ”narator fantomă” al expoziției, iar Michael Cunningham, laureat cu un premiu Pulitzer pentru romanul ”The Hours”, va scrie un text pentru catalogul expoziției.

Expoziția este sponsorizată de Louis Vuitton și realizată cu sprijinul Condé Nast.

Gazdele evenimentului caritabil din seara zilei de 4 mai 2020 – Met Gala de anul viitor – vor fi: Nicolas Ghesquière, Lin-Manuel Miranda, Emma Stone, Meryl Streep și Anna Wintour, redactor-șef Vogue.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.