Gucci: creșteri record

Kering a anunțat rezultatele financiare pentru cel de al treilea trimestru al anului, în creștere cu 28,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Divizia de lux a crescut cu 32,3%, iar cea de sport & lifestyle cu 15,9%. Veniturile cumulate au fost de 3,92 miliarde de euro.

Cele mai mari creșteri le-au avut brandurile Gucci (+49,4%) și Yves Saint Laurent (+22,2%). În general, creșterea s-a datorat vânzărilor din magazinele direct operate de grup, în plus, vânzările online au crescut cu aproape 80%, iar vânzările engross au avut o creștere de 21,7%, cu contribuții importante din partea Gucci, Yves Saint Laurent și Balenciaga.

Cea mai mare creștere a avut-o brandul Gucci, ajuns la încasări de 1,5 miliarde de euro (+49,4% comparativ cu aceeași perioadă anul trecut). 82,7% din încasările brandului provin din magazinele operate direct de brand. Acestea au avut încasări cu 50,9% mai mari comparativ cu trimestrul trei al anului trecut. Creșterea îi este atribuită geniului creativ al lui Alessandro Michele, director de creație al brandului din ianurie 2015.

Încasările Bottega Veneta au fost de 280,7 millioane de euro, în scădere cu 0,9% comparativ cu anul precedent, în timp ce Yves Saint Laurent a raportat încasări de 383,7 milioane de euro (+22,2%)

Divizia de marochinărie, ceasuri și bijuterii a încasat 459,6 milioane de euro (+17% comparativ cu anul trecut).

Divizia de articole sportive & lifestyle a a crescut cu 15,9%. Încasările Puma au crescut cu 17,3% până la suma de 1,12 miliarde de euro.

Noutăți Kering (iulie – octombrie 2017)

August: Acord între Kering și Alibaba Group pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală și de luptă contra bunurilor contrafăcute; Patrick Pruniaux a fost numit CEO al producătorului elvețian de ceasuri Ulysse Nardin

SeptembrieKering și LVMH au semnat un acord pentru reglementarea relațiilor de muncă în domeniul modelingului;  Kering a intrat în Dow Jones Sustainability Index (DJSI) pentru al treilea an consecutiv.

Octombrie: La trei ani de la cumpărarea France Croco, Kering  a inaugurat o nouă fabrică  Tannerie de Périers, în Normandia.

Din grupul Kering fac parte brandurile de lux: Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopher Kane, McQ, Stella McCartney, Tomas Maier, Boucheron, Dodo, Girard-Perregaux, Pomellato, Qeelin și Ulysse Nardin. De asemenea, grupul deține mărcile Puma, Volcom și Cobra. Anul trecut, grupul a avut vânzări de peste 12,38 de miliarde de euro.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.