READING

[Guest contributor] Dr. Elena Martin: primordială ...

[Guest contributor] Dr. Elena Martin: primordială este sănătatea, mai apoi frumusețea

Chirurgia estetică își propune regăsirea frumuseții și armoniei corpului și minții. Putem alege împreună intervenția chirurgicală menită să vă readucă tinerețea trupului și încrederea în puterea frumuseții. Dar nu recomand deciziile luate în pripă.

Text de Dr. Elena Martin 

Secolul XXI este fără doar și poate era perfecțiunii și a tinereții fără bătrânețe. Chiar dacă mulți dintre noi realizează că frumusețea este în ochii celui care privește, deceniile în care ni s-au impus standarde de simetrie ale feței și, mai ales, ale corpului, și-au pus amprenta asupra mentalității noastre. Mă bucur sincer că româncele sunt preocupate de cum arată, că se îngrijesc, că sunt la curent și se informează constant despre noile apariții medicale care le ajută să se mențină frumoase. Pentru ele am creat Aesthetic Boost, un eveniment pe care îl fac de două ori pe an, primăvara și toamna, în care le povestesc pe larg despre toate tratamentele, intervențiile, invazive și non invazive despre care aflu la congresele mondiale și pe care le aduc în clinica mea.

Standardele de frumusețe nu ar trebui să fie un șablon, suntem unice, irepetabile, fiecare dintre noi ar trebui să avem o viziune a noastră despre frumusețe. Frumusețea înseamnă, în opinia mea, delicatețe și decență.

Nu trebuie să ne căutăm repere, nici să încercăm să devenim altcineva. E o depersonalizare care nu ne face bine. Trebuie să menținem frumos, să corectăm decent, ceea ce avem deja. Și aș începe prin a recomanda să ne îngrijim în primul rând pielea. Ridurile de expresie pot apărea și la 20 ani, depinde de foarte mulți factori, dar și de genă, așa și le tratăm în consecință cu botox ca să nu se intensifice. Cred că tratamentele făcute responsabil, la timpul lor, sunt binevenite. Avem acum metode moderne, îndelung studiate, care ajută ca orice tip de piele să fie tratat în consecință. Dermalinfusion, Aqua Gold, tratamentele medicale profesionale de la Zein Obagi, au niște efecte minunate asupra tenului. Încredere în tine. Armonie. Proporții perfecte. În niciun caz nu înseamnă atingerea anumitor numere (bust, șolduri etc).

Sunt intervenții care se fac în funcție de fizionomia fiecărei persoane, sunt niște parametrii ai feței. În mod neașteptat, la baza acestei estetici, stau criterii matematice. Astfel, s-a stabilit că, pentru o înfățișare ideală, distanța dintre pupile trebuie să fie în proporție de 46% față de distanța dintre urechi. Un alt criteriu este raportul dintre distanța ochi-gură și lungimea părului din creștet, până la nivelul de sub bărbie. Criteriul clasic a fost stabilit 33,3%. O apreciere globală se referă la pomeții largi, buzele pline și ochii mari, toate reprezentând simboluri de fertilitate, care fac înfățișarea foarte atrăgătoare pentru bărbați. Criteriile au stabilit că frumusețea este strâns legată de simetrie cu toate că, deși nu se observă, la majoritatea oamenilor, partea stângă și partea dreaptă a feței nu sunt identice. La toate aceste criterii, se adaugă tenul care trebuie să fie de o calitate excepțională. Asta spun standardele.

Dar e important ce spui tu, ce vrei tu. Ce te face pe tine să te simți mai bine, ce îți aduce ție un plus de fericire.

O piele curată, sâni fermi, o blefaropalstie care șterge de pe față niște ani și niște probleme cu care te-ai confruntat, pielea rămasă în exces după o slăbire rapidă … se rezolvă orice. Nu există nu se poate în medicina estetică din ziua de azi. Chiar putem să scăpăm pacienții de orice problemă care duce la un complex. Chiar putem să păstrăm frumusețea decentă ani buni.

Uneori femeile vin după un eveniment mai trist din viața lor. Alteori după unul foarte fericit, precum nașterea. Dar rolul nostru este acela de a le ajuta să se simtă mai bine în pielea lor.  De fiecare dată le spun pacientelor că nu mărimea contează. Scopul intervenției nu este acela de a ajunge la o anumită mărime, ci de a crea un rezultat estetic. Nu le spun niciodată pacientelor mele înainte de intervenție care va fi dimensiunea finală. Înainte de operație decidem mărimea aproximativă, dar aceasta este finală doar în timpul intervenției.

Dr. Elena Martin este medic estetician. A ales chirurgia plastică, estetică și microchirurgia reconstructivă, susținându-și lucrarea de licență în domeniul microchirurgiei, arie a chirurgiei plastice ce implică finețe, precizie și talent. Am continuat pregătirea în clinici și spitale de specialitate de referință din Europa și SUA. Cursurile și stagiile de pregătire din cadrul Mayo Clinic și Cleveland Clinic i-au oferit expunere către tehnici inovatoare în chirurgia plastică și estetică. Ulterior, s-a perfecționat în clinici de renume din Bruxelles, Miami și Paris în domeniul augmentării mamare minim invazive, esteticii faciale, corporale și chirurgiei mâinii. A optat pentru susținerea examenului și obținerea Diplomei Europene în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă la Bruxelles, examen susținut în două etape. Tehnicile de estetică facială nechirurgicală (injectări de acid hialuronic și botox) au fost rafinate în cadrul participărilor la numeroase congrese și workshopuri internaționale la Royal College of Surgeons (London), Paris, Monaco, Los Angeles și San Diego. 

Spread the love

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.