READING

În plină pandemie, un brand românesc investește 80...

În plină pandemie, un brand românesc investește 80.000 de euro pentru lansare unei noi game

Brandul românesc de cosmetice Techir și-a adaptat linia de producție și a început să fabrice dezinfectanți pe bază de alcool. Pentru dezvoltarea noii game, compania a investit 80.000 de euro și estimează că 20% din vânzările din acest an vor fi reprezentate de noile produse.

Noii dezinfectanți Techir completează gama de săpunuri naturale dedicate igienizării mâinilor, iar reprezentanții companiei estimează o capacitate de încărcare în recipiente de 1 tonă de produs finit pe zi, în condițiile în care fabrica nu funcționează la capacitate maximă pe fondul măsurilor de siguranță luate odată cu declanșarea crizei Covid19. 

”Cel mai rapid mod în care am putut să ne aducem contribuția în contextul pandemic a fost să găsim substanța activă, alcoolul izpropilic de puritate 99,9% și să începem producția de urgență”,  explică Oana Stan, co-fondatoarea Techir.

Formula soluției a fost dezvoltată împreună cu chimistul cosmetolog Iulian Pasăre și are toate avizele necesare comercializării ca produs biocid.

Compania a obținut aviz de biocid în regim de urgență de la Institutul de Cercetare Cantacuzino și produce dezinfectanți pentru mâini, dar și pentru suprafețe, într-o varietate de recipiente si gramaje (10 tipuri de recipiente cu dimensiuni și forme diferite: dispenser, flip top, spray pulverizator).

Brandul Techir a fost fondat în urmă cu 5 ani, în urma unei investiții inițiale de 350.000 de euro, provenită din fonduri europene. Compania a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 200.000 de euro. 20% din vânzările Techir se fac prin canalele proprii – magazinul online și târgurile de profil. Pentru anul în curs, reprezentanții companiei estimează o creștere cu 45% a cifrei de afaceri.

Techir este primul și singurul brand de produse cosmetice și terapeutice îmbogățite cu apă salină și nămol sapropelic din lacul Techirghiol. Activitatea de producție are loc în fabrica situată la ieșirea din orașul Techirghiol. Procesul de fabricare al săpunurilor naturale este 100% bazat de manufactură și respectă vechea metodă tradițională de fabricare a sapunurilor naturale prin metoda la rece.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.