READING

Îngrijire personală și fashion. Care sunt cele mai...

Îngrijire personală și fashion. Care sunt cele mai puternice mărci?

L’Oréal Paris, Colgate și Gillette sunt cele mai valoroase branduri de îngrijire personală din lume, potrivit celui mai recent studiu BrandZ, dat publicității de firma de cercetare Kantar Millward Brown și WPP.

Valoarea mărcii L’Oréal Paris este estimată la peste 26,1 de miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de anul trecut, aceasta menținându-se în fruntea clasamentului pe care l-a condus și anul trecut.

Următoarele poziții sunt ocupate de Lancôme, Nivea, Clinique, Garnier, Dove, Estée Lauder și Pantene Pro-V.

În clasamentul general – Top 100, L’Oréal Paris ocupă locul 44.

Categoria produselor de îngrijire personală a crescut 8%, un avans considerabil având în vedere că, anul trecut, creșterea a fost de doar 1%.

Cea mai mare creștere a avut-o brandul japonez Shiseido (+42)%), urmat de Estée Lauder (+29%), Lancôme și Clinique cu câte 20% fiecare.

Cele patru branduri care au crescut cu peste 20% au avut o bună strategie de e-commerce, după cum explică experții care au realizat studiul.

Pe segmentul produselor de lux, cel mai valoros brand, intrat în top 100 pe locul 26 este brandul francez YSL, estimat la peste 41,1 mld. de dolari (+41% față de anul trecut). Acesta este urmat de Hermès (locul 39, estimat la aproximativ 28 de mld. dolari), Gucci (locul 54, aprox. 22,4 mld. dolari).

În categoria fashion, cele mai valoroase 10 branduri sunt: Nike, Zara, adidas, H&M, Uniqlo, Lululemon, Victorias Secret, Under Armour, Asos și Massimo Dutti. Dintre acestea doar primele trei s-au clasat în top 100: Nike – locul 29, Zara – locul 42 și Adidas – locul 100.

Categoria a crescut 5% față de anul trecut, când a avut o scădere de 7%, iar brandul cu cea mai speculoasă evoluție este adidas (+50%).

Întreg clasamentul de anul acesta poate fi văzut aici.

Foto: Pexels.com

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.