READING

Inovație L’Oréal: senzor care măsoară nivelu...

Inovație L’Oréal: senzor care măsoară nivelul de pH al pielii

L’Oréal a lansat prototipul primului senzor microfluidic wearable din lume care măsoară nivelul de pH al pielii. Noul produs My Skin Track pH, dezvoltat de brandul de dermatocosmetice La Roche-Posay, în parteneriat cu Epicore Biosystems, este deja  recompensat cu un premiu de inovație în categoria Wearable Technology Products, la CES Las Vegas 2019.

Nivelurile de pH variază de la 0 la 14, nivelul optim fiind între 4,5 și 5,5. Când echilibrul pH-ului este compromis fie din cauze de mediu, fie din alte cauze, se poate ajunge la uscăciunea pielii, eczeme și dermatită atopică.

Noul senzor, My Skin Track pH, reprezintă următoarea etapă în dezvoltarea unor soluții personalizate de îngrijire a pielii, declară reprezentanții companiei. Acesta măsoară nivelul de pH al pielii, cu ușurință, în numai 15 minute, mult mai repede și mai simplu față de metodele convenționale folosite până acum.

Cum funcționează? 

Se amplasează pe braț timp de 5-15 minute până când cele două puncte din centru se colorează. Apoi se deschide aplicația My Skin Track pH și se fotografiază senzorul. Cu un altoritm complex, aplicația citește nivelul pH-ului și al transpirației de la nivelul pielii pentru a evalua starea de sănătate și pentru a recomanda ce produse La Roche-Posay ar trebui folosite pentru îngrijirea adecvată a pielii și echilibrarea pH-ului.

Senzorul va fi prezentat pe parcursul anului 2019 prin intermediul unei serii de dermatologi La Roche-Posay din Statele Unite, cu obiectivul final de a fi lansat ca produs de masă destinat consumatorilor finali.

Foto: L’Oréal

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.