READING

[Inovație]: Noi utilizări AI în industria cosmetic...

[Inovație]: Noi utilizări AI în industria cosmeticelor

L’Oréal a prezentat, în premieră, Perso, un nou device 3-în-1 ce promite să ducă personalizarea produselor cosmetice și de îngrijire la un nou nivel de performanță pe baza inteligenței artificiale.

Sistemul inteligent AI este capabil să creeze formule personalizate de îngrijire a pielii, rujuri și fonduri de ten. Noul device de 16,51 cm înălțime și cu o greutate de aproximativ 450 de grame a fost prezentat la CES, Las Vegas, și a fost dezvoltat de Incubatorul Tehnologic L’Oréal. Acesta va fi oficial lansat pe piață abia anul viitor, în parteneriat cu unul din brandurile grupului  L’Oréal.

Cum funcționează?

1) Analiză personalizată a pielii: utilizatorul deschide aplicația mobilă Perso și face o fotografie cu camera smartphone-ului. Utilizând tehnologia L’Oréal ModiFace, aplicația folosește AI pentru a analiza starea generală a pielii – inclusiv ridurile, liniile fine, punctele negre și mărimea porilor.

2)Analiză de mediu: cu ajutorul geo-localizării, Perso analizează condițiile de mediu care pot influența starea de sănătate a pielii, inclusiv temperatura, polenul, indexul UV, umiditatea.

3)Preferințele față de produse: utilizatorul introduce în aplicație problemele legate de ten pe care le are: linii fine, puncte negre, pigmentare, mărimea porilor, luminozitate, ten tern. Pot fi incluse și detalii despre textura preferată și nivelul de hidratare pentru o mai bună personalizare a formulei serumului sau a cremei.

4)Formule personalizate și atent dozate: Toate datele colectate duc la crearea unor produse personalizate, foarte eficiente, în doze individuale pentru o singură aplicare. Este posibilă ajustarea formulei pentru aplicare dimineața sau seara, de asemenea, după nevoie, se poate alege o cantitate mai mare sau mai mică de produs.

L’Oréal a mai lansat în trecut și alte device-uri și produse smart de beauty, printre care: Custom D.O.S.E by SkinCeuticals, Le Teint Particulier by Lancôme (pentru fond de ten), Color & Co (pentru vopsirea părului la domiciliu) sau My Skin Track UV by La Roche Posay.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.