READING

Jeanși 100% reciclabili și biodegradabili

Jeanși 100% reciclabili și biodegradabili

Dacă vă întrebați unde puteți găsi cei mai sustenabili jeanși din lume, adică 100% reciclabili și biodegradabili, răspunsul îl găsiți de luna aceasta într-o serie de magazine selecționate C&A.

C&A este primul retailer din lume care comercializează acești jeanşi, certificați la nivel gold de către ONG-ul Cradle to Cradle și realizaţi în parteneriat cu Fashion for Good.

„Proiectarea celor mai sustenabili jeanşi a fost o provocare în care echipele au lucrat cu sârguință pentru mai mult de un an”, a spus Jeffrey Hogue, directorul general pentru Sustainabilite al C&A.  Toate componentele au fost optimizate și au fost folosite numai materiale non-toxice, iar în timpul procesului, au fost aplicate numai energie regenerabilă şi standardele sociale ridicate.

Prețul de vânzare al acestor blugi atât în varianta de damă, cât și în cea destinată bărbaților este de 29€ (129 Lei) în magazinul C&A online şi în magazine fizice selecţionate.

Colecția C&A Cradle to Cradle Certified include tricouri și jeanşii certificaţi Gold, precum și articole certificate Bronze. Toate produsele sustenabile C&A vor fi comercializate sub eticheta/marca #WearTheChange lansată în primăvara anului 2018.

Cu aproximativ 1500 de magazine în 18 ţări europene şi peste 31.000 de angajaţi, C&A Europa este unul dintre retailerii de top din industria modei. Pe lângă Europa, compania este prezentă şi în Brazilia, Mexic şi China. Peste 2 milioane de vizitatori trec zilnic pragul magazinelor C&A.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute a fost fondat de William McDonough și Dr. Michael Braungart și administrează programul Cradle to Cradle Certified ™ – un sistem de orientare pentru evaluarea și îmbunătățirea continuă a produselor pe baza a cinci caracteristici de sustenabilitate: sănătatea materială, reutilizarea materialelor, energia regenerabilă, gestionarea apei și corectitudinea socială.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.