Lanvin, încotro?

Fosum International din China și conglomeratul Mayhoola din Qatar, care deține brandurile Valentino și Balmain, sunt cei doi competitori care vor să investească în brandul francez Lanvin, anunță în exclusivitate portalul The Fashion Network.

Lanvin, cea mai veche casă de modă din Franța, fondată în 1889, se pare că va rămâne fără lichidități de la începutul lunii martie, astfel, o infuzie de capital este mai mult decât necesară.

În toamna anului trecut, giganții din industria luxului LVMH și Kering au manifestat interes față de Lanvin, fără a fi însă finalizate cu succes.

Vânzările Lanvin s-au înjumătățit în ultimii trei ani, ajungând la mai puțin de 100 de milioane de euro, deși compania franceză a făcut eforturi pentru a se reinventa și găsi strategia potrivită de redresare.

Recent, fostul designer al casei Lanvin, Alber Elbaz, a câștigat un proces pe care l-a intentat companiei mamă Jeanne Lanvin SA, în urma căruia i-au fost acordate 10 milioane de euro, compensație pentru faptul că i-a fost reziliat contractul, ceea ce pune și mai mare presiune pe finanțele companiei.

Alber Elbaz s-a alăturat casei Lanvin în 2001, după ce anterior a colaborat cu Yves Saint Laurent și Guy Laroche.

Acționarul majoritar al casei Lanvin este magnatul media Shaw-Lan Wang, o femeie de afaceri din Taiwan. 25% din acțiunile Lanvin sunt deținute de investitorul elvețiano – german Ralph Bartel.

Later edit: Fosun International a câștigat licitația pentru Lanvin și, potrivit surselor din piață, va investi peste 100 de milioane de euro în compania franceză. Mai multe detalii, aici.

Foto: Lanvin

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.