Laura Binghman: Woman Up! 

Exploratoare. 25 de ani. A bătut recent un record mondial prin finalizarea cu succes a unei expediții de-a lungul fluviului Essequibo din Guyana, al treilea cel mai mare din America de Sud, după Amazon și Orinoco. Mamă a unui băiețel de un an, Laura Binghman și-a propus să inițieze o mișcare feministă. Primul pas? A lansat o linie de tricouri și hanorace, cu mesaje care să le inspire pe femei să fie mai puternice. Mai multe detalii despre noua linie de haine, aici.

Laura Bingham este, de asemenea, ambasadoare a brandului Metaxa și am cunoscut-o la conferința de lansare a campaniei globale “Don’t Drink It, Explore It”, din Atena.

Unii se nasc exploratori, alții devin. Laura Bingham face parte din a doua categorie. De foarte tânără a călătorit mult, dar nu s-ar descrie pe sine drept o “aventurieră înnăscută”. Abia după o călătorie de patru luni prin America de Sud și-a dat seama că dorește să ia calea explorării – nu neapărat pentru aventuri extreme și pentru descoperirea de noi teritorii – ci pentru a se cunoaște pe sine.

A fost genul de copil căruia îi era teamă să meargă singur pe undeva, care prefera să stea mai mult în fața televizorului decât să călătorească. Un prieten de familie i-a povestit de Grecia, cât de fabuloasă este, așa a plecat în prima sa călătorie singură. Au urmat Belgia, Spania, Africa de Sud, Indonezia, Mexic, Florida etc. Pe măsură ce și-a împins limitele, i s-au extins tot mai mult orizonturile. Îm 2016, a traversat America de Sud, cu bicicleta 7.000 de km, fără bani, în 2017, a devenit ambasador al Children’s Air Ambulance, pentru care a parcurs cu bicicleta Irlanda în timp ce era însărcinată în luna a opta, pentru a promova și susține activitatea acestora. În aprilie anul acesta a încheiat prima expediție din lume până la cel mai îndepărtat izvor al fluviului Essequibo din Guyana, al treilea cel mai mare din America de Sud, după Amazon și Orinoco.

Ce a însemnat, concret, această performanță pe care nu a mai atins-o nicio altă echipă de exploratori până acum? Un traseu de peste 1.000 de ki­lometri, prin junglă, în condiții greu de imaginat, cu pericole la tot pasul, alături de alte două femei-explorator, Ness Knight și Pip Stewart, pe durata a 72 de zile, cu sprijinul comunității de indigeni Wai Wai, alături de care au explorat jungla în toată profunzimea ei, de la zonele intacte până la zonele afectate de deversări de mercur și detergenți, devastate de impactul neglijenței oamenilor cu privire la mediu. Fiecare pas făcut era un potențial pericol și o nouă testare a limitelor, printre șerpi, piranha și jaguari. “Noaptea, când dormi, speri că dacă este ceva cu adevărat peri­culos, corpul tău se va trezi, în mod natural, va reacționa. Dar nu a fost mereu așa. Au fost nopți când eram praf de obosită”, rememorează Laura Bingham câteva dintre momentele petrecute în această expediție. Însă chiar și așa, cu toate pericolele la care s-au expus, nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Fiecare moment al expediției a fost planificat până în cele mai mici detalii. “Nu facem nimic prostesc, niciun teribilism sau risc inutil. Dacă cineva din echipă nu se simte sigur pe ce are de făcut, nu mergem mai departe”, explică Laura. Expediția a fost planificată câteva luni în avans și au pornit la drum numai după ce au avut pus la punct raportul de 40 de pagini de evaluare a tuturor riscurilor posibile, cu măsurile care se impuneau în fiecare situație. De posibilitatea de a explora Essequibo a aflat de la soțul său, Ed Stafford, de asemenea explorator, primul om din lume care a străbătut pe jos Amazonul. Născuse de șase săptămâni când a luat decizia și cel mai greu i-a fost să se despartă de bebelușul de opt luni la momentul expediției. S-a liniștit la gândul că rămâne pe mâini bune, în grija tatălui, iar celor care o întreabă cum de a putut să facă asta, le amintește de stan­dardele duble – e general acceptat ca un tată să poată pleca de acasă când copilul este mic, dar nu e la fel de OK și pentru mame. De ce n-ar fi?

Laura Bingham

  • A traversat America de Sud cu bicicleta, fără bani (2016)
  • Este ambasador al a Children’s Air Ambulance, pentru care a parcurs cu bicicleta Irlanda în timp ce era însărcinată în luna a 8-a, pentru a promova și susține activitatea acestora (2017)
  • Prima expediție oficială până la cel mai îndepărtat izvor al fluviului Essequibo din Guyana și coborârea acestuia cu caiacul. (2018)

Laura Bingham este ambasadoare a campaniei Metaxa, ”Don’t Drink It, Explore It”, alături de Mike Horn și Guillaume Néry

Campania Metaxa “Don’t Drink It, Explore It” a fost creată de agenția belgiană Satisfaction.

“Lucrăm de patru ani cu agenția Satisfaction din Bruxelles. John Israel este cel care a venit cu care a venit cu conceptul «Don’t Drink It, Explore It». Deși se spune că în advertising nu este bine să vii cu negații, pentru noi acest slogan a funcționat foarte bine și ne poziționează exact așa cum suntem: diferiți”, spune Stéphanie Ancel, Managing Director al Metaxa.

După cum explică John Israel, directorul de creație al agenției, a fost creată o paralelă între degustarea Metaxa și explorarea lumii, ca element central. Accentul a căzut pe călătoria senzorială în care Metaxa își poartă consumatorii, iar cei trei exploratori invitați în campanie, inspiră și contribuie la transmiterea acestui mesaj.

Smooth Ride, cocktailul Metaxa dedicat Laurei Bingham: 50ml de Metaxa 12 Stars; 25ml suc proaspăt de lămâie; 10 ml caramel sărat; 5 ml Crème de Mûre; 5 ml piure de fructul pasiuni; șampanie, mentă, limetă.

Spread the love

RELATED POST

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.